15/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

Μπούκερ σε Τασμανό

 

Τους Αμερικανούς φοβόντουσαν, σε έναν Τασμανό (έστω Αυστραλό), τον Ρίτσαρντ Φλάναγκαν, απονεμήθηκε χθες βράδυ το βραβείο Man Booker για το βιβλίο του «The Narrow Road to the Deep North». Είναι ένα παραδοσιακό μυθιστόρημα, που θα μπορούσε να γεννήσει μια ταινία, αφού συγκεντρώνει τα στοιχεία έρωτας, περιπέτεια και Ιστορία. Αναφέρεται στην περίοδο που πάνω 500 χιλιάδες αιχμάλωτοι των Γιαπωνέζων, ανάμεσά τους και ο πατέρας του Φλάναγκαν, κατασκεύαζαν τη σιδηροδρομική γραμμή Ταΐλάνδη-Βιρμανία. Γύρω στις 200 χιλιάδες βρήκαν τον θάνατο. Να θυμίσουμε ότι και πέρυσι προς το νότιο ημισφαίριο πήγε το Μπούκερ, στη Νεοζηλανδή Ελινορ Κάτον.

 

Β. Γεωργ.

 

 

Παράταση Καζάν

 

Λόγω της εξαιρετικά μεγάλης επιτυχίας του αφιερώματος «Αναφορά στον Ηλία Καζάν», η Ταινιοθήκη της Ελλάδος αποφάσισε να παρατείνει τη διάρκειά του μέχρι και την Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου, δηλαδή για τρεις περισσότερες ημέρες. Αναλυτικά το πρόγραμμα με τις επιπλέον προβολές στο kazan.tainiothiki.gr. Κάρτες (35, 15 ευρώ) για όλο το αφιέρωμα, καθημερινά 18.00-19.00 στο ταμείο της Ταινιοθήκης (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός). Είσοδος ανά προβολή: 5 ευρώ.

 

ΝΟ.ΡΑ.

 

26 εκατομμύρια downloads

 

Μπορεί το «Songs of Innocence», το νέο άλμπουμ των U2, να κυκλοφόρησε ως cd και βινύλιο αυτή μόλις την εβδομάδα, το συγκρότημα ωστόσο πρόλαβε και το έβγαλε εδώ κι έναν μήνα δωρεάν στο iTunes. Ως τώρα λοιπόν το έχουν «κατεβάσει» περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνοντάς το ένα από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ όλων των εποχών. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως αποσπάσματά του άκουσαν περισσότεροι από 81 εκατομμύρια ακροατές, ασύλληπτο νούμερο. Να δούμε πώς θα τα πάει και το φυσικό προϊόν – αν θα ανεβεί στο Νο 1. Μεγάλο στοίχημα.

 

ΔΗΜ.ΚΑΝ.

 

Scroll to top