15/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής σε κύκλωμα απάτης

Τους έπιασαν όταν αποπειράθηκαν να σηκώσουν χρήματα από λογαριασμούς δύο νεκρών αδελφών.
      Pin It

Στην εξάρθρωση σπείρας που αποπειράθηκε να σηκώσει χρήματα από τους λογαριασμούς δυο αδελφών που είχαν πεθάνει από τον Ιούλιο έφτασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που κατάφεραν να συλλάβουν τρία από τα μέλη της -ανάμεσά τους και ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής-, ενώ αναζητούν ακόμη ένα άτομο που θεωρείται ότι είναι ο «εγκέφαλός» της.

 

Πρόκειται για έναν 42χρονο ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για απάτες, ενώ και σε βάρος του 46χρονου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή που συνελήφθη εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη. Συνελήφθησαν ακόμη μία 47χρονη συμβολαιογράφος, που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία, και ένας 66χρονος.

 

Ο ηλικιωμένος είχε εντοπιστεί από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που τον είχε πείσει να παρουσιαστεί ως πληρεξούσιος εντολέας δύο αδελφών που στις 27 Ιουλίου εντοπίστηκαν νεκροί στο ιδιόκτητο ακίνητό τους στη Βουλιαγμένη και είχαν μεγάλη περιουσία παρότι εμφανίζονταν σαν ρακοσυλλέκτες.

 

Στις 25 Σεπτεμβρίου ο 66χρονος, συνοδευόμενος από τον ποδοσφαιριστή, μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας και, επιδεικνύοντας πλαστογραφημένο ειδικό πληρεξούσιο, επιχείρησε να πραγματοποιήσει ανάληψη 160.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσαν οι δύο «εντολείς». Σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα, ο 66χρονος μετέβη εκ νέου στο υποκατάστημα της τράπεζας και παρέλαβε επιταγή με 50.000 ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής συνελήφθη, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθησαν ο 46χρονος και η 47χρονη συμβολαιογράφος.

 

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία επιταγή 50.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας ακινήτου αξίας 70.000 ευρώ αμφίβολης γνησιότητας.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν προχθές στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών όπου τους ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης και άμεσης συνέργειας σε αυτή, πλαστογραφίας και πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

Μάνος Τσαλδάρης

 

Scroll to top