voutsis

15/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Διευκρινίσεις για την εξυπηρέτηση των δανείων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλιώς θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα. «Η ΝΔ όποια δάνεια και αν έχει πάρει, τα έχει πάρει με διαφάνεια και τα εξυπηρετεί», δήλωσε στη Βουλή ο Αργ. Ντινόπουλος.
      Pin It

Την καταγγελία για το «νέο δάνειο που πήρε η Ν.Δ. παρόλο που μαζί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. χρωστάνε 250 εκ. σε παλιότερα δάνεια» διατύπωσε το πρωί της Τρίτης ο Ν. Βούτσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 πρόσθεσε ότι με «πολύ ενδιαφέρον και σε όλους τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει την απάντηση των δύο κομμάτων στη Βουλή αναφορικά με το τι ρυθμίσεις έχουν κάνει», ώστε να μην μένει «καμία σκιά» στα ζητήματα αυτά που απαξιώνουν και υποβαθμίζουν τη λειτουργία της δημοκρατίας και του πολιτικού συστήματος στη χώρα.

Το απόγευμα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα, ο Ν. Βούτσης αποκάλυψε ότι το 2013 η Ν.Δ. είχε λάβει δάνειο 14,6 εκ. ευρώ χωρίς να εξυπηρετεί το υπέρογκο χρέος των 146,3 εκ. ευρώ. Επίσης κατέθεσε τον ισολογισμό της Ν.Δ. του 2013 που εμφανίζεται το δάνειο αυτό και είχε δημοσιευθεί σε αθηναϊκή εφημερίδα.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι αν μέχρι το βράδυ της Τετάρτης δεν δοθούν διευκρινίσεις για την εξυπηρέτηση των δανείων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Αργ. Ντινόπουλος: «H ΝΔ έχει πάρει δάνεια με διαφάνεια και τα εξυπηρετεί»

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, πήρε το λόγο υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ όποια δάνεια και αν έχει πάρει, τα έχει πάρει με διαφάνεια και τα εξυπηρετεί.

Παρέμβαση Κουβέλη

«Γνωρίζετε κόμματα που να έχουν πάρει δάνεια και να έχουν προσφέρει ενυπόθηκα ανταλλάγματα;», ρώτησε ο Φ. Κουβέλης και συνέχισε: «θα μας πείτε επιτέλους για τα δάνεια; Εξυπηρετούνται; Είναι «κόκκινα»; Ή δεν είναι και αναχρηματοδοτούνται για να μην μπουν στον κατάλογο των επισφαλών δανείων;».
Ο κ. Κουβέλης συνέχισε μιλώντας για πρόσδεση του πολιτικού συστήματος σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και τόνισε ότι «η προνομιακή αντιμετώπιση κάποιου κόμματος με εύκολη πρόσβαση στις δημόσιες προμήθειες, θα έχει αντάλλαγμα, χωρίς να αποτιμάται κατ’ ανάγκην χρηματικά».

Διάψευση από Παπαμιμίκο

Για επιχείρηση λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ και της Αυγής κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, με αφορμή τις καταγγελίες Βούτση και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Αυγής για δάνειο της Νέας Δημοκρατίας ύψους 14,6 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Παπαμιμίκος αρνείται τη σύναψη του επίμαχου δανείου και καλεί το ΣΥΡΙΖΑ να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες «ειδάλλως θα επιβεβαιώσουν ότι είναι πολιτικοί εμπρηστές και αισχροί συκοφάντες, που στην απόπειρά τους να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα δεν διστάζουν ακόμα και να κατασκευάζουν στοιχεία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Αν διαβάσει κανείς τον ισολογισμό, βλέπει ότι τα 14 εκατ. είναι οι απλήρωτοι τόκοι από το 2013, από τη δική μας πλευρά. Είναι απολύτως ξεκάθαρο αυτό και το ελέγχουν ορκωτοί. Αν τώρα ο κ. Βούτσης και ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά έχουν στοιχεία ότι εμείς έχουμε πάρει δάνεια, πραγματικά ας τα φέρουν να το αποδείξουν. Ας βγουν ο κ. Βούτσης και η «Αυγή» να μας πουν πότε, πόσα χρήματα και από ποια τράπεζα πήραμε εμείς αυτό το δάνειο. Να αποδεικνύουμε εμείς συνεχώς ότι δεν είμαστε ελέφαντες; Ή κάποιος δεν ξέρει να διαβάζει ισολογισμούς ή πολύ φοβάμαι ότι ξέρει, αλλά θέλει να προκαλεί αποσταθεροποίηση και να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα» υπογράμμισε ο κ. Παπαμιμίκος στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM.

Εξηγήσεις ζήτησε ο Π. Σκουρλέτης

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε σχετικά:

«Αν δεν κάνω λάθος, το ύψος προκύπτει από τον ισολογισμό. Αν το αυξημένο νούμερο οφείλεται σε νέο δάνειο ή στη μη εξυπηρέτηση του δανείου, οπότε κεφαλαιοποιήθηκαν οι τόκοι, οφείλουν να μας το εξηγήσουν. Είναι ένα θέμα που οφείλουν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό και έχουν αυτή την πολιτική υποχρέωση. Δεν το ανέδειξα εγώ, αλλά σας απαντώ. Δεν πιστεύετε εσείς ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων;»

 

efsyn.gr

Scroll to top