vouli-olomeleia-edrana

15/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Σκληρό ροκ

Aξίζει να υπογραμμίσουμε ότι από χθες και μέσα στο όλο άγριο κλίμα που τροφοδοτεί η συζήτηση περί «αποστασίας», ξαναμπήκε σε εφαρμογή η παλιά (και χρεοκοπημένη) προπαγανδιστική θεωρία των «δύο άκρων», διανθισμένη με την κινδυνολογία ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
      Pin It

Του Δημήτρη Τρίμη

Δεν θα ασχοληθώ με τον αν ήταν ατυχής ή εύστοχη η υπόμνηση τόσο του κ. Δραγασάκη όσο και του κ. Σκουρλέτη ότι υπάρχει διαπλοκή, ότι συντάσσονται στα κρυφά και ψηφίζονται χαριστικές διατάξεις στη Βουλή υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και ότι δίνονται… κίνητρα ή ασκούνται πιέσεις σε ανεξάρτητους βουλευτές (με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα) να υποστηρίξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα τους προτείνει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Σημειώνω μονάχα ότι οι σχετικές καταγγελίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, εδώ και λίγες εβδομάδες -χωρίς να έχει κινητοποιηθεί η Δικαιοσύνη- από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο (στην εφημερίδα «Real news»), τον Π. Καμμένο (στην «Εφ.Συν.», στον «ΑΝΤ1» και αλλού) και την κ. Χρυσοβελώνη των ΑΝ.ΕΛΛ. (χθες μίλησε για «κύκλωμα πολιτικών διαρροών για ελέγχους του ΣΔΟΕ σε βουλευτές»).

Εκείνο που όμως αξίζει να υπογραμμίσουμε είναι ότι από χθες και μέσα στο όλο άγριο κλίμα που τροφοδοτεί η συζήτηση περί «αποστασίας», ξαναμπήκε σε εφαρμογή η παλιά (και χρεοκοπημένη) προπαγανδιστική θεωρία των «δύο άκρων», διανθισμένη με την κινδυνολογία ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ… θα χάσουμε τις καταθέσεις μας και όλα τα αυγά και τα πασχάλια…

Από το «Βήμα FM» χθες ο Θ. Πάγκαλος με τη γνωστή του αναίδεια είπε το απίθανο ότι «το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έκαψε τρεις ανθρώπους στη Marfin», ενώ παράλληλα προεξόφλησε ότι «μόλις ανακοινωθεί εκλογικό αποτέλεσμα που φέρνει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, θα διακοπεί η χρηματοδότηση από τους εταίρους και θα ακολουθήσει έξοδος κεφαλαίων και θα μπούμε στη λεγόμενη πολεμική οικονομία, δηλαδή απαγόρευση εξόδου κεφαλαίων, περιορισμοί σε εισαγωγές και εξαγωγές (…), θα υπάρξει μεγάλη πείνα και δυσωδία».

Στον ίδιο σκληρό ρυθμό συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη λέγοντας στα «Παραπολτικά FM» ότι «σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας κάνει παλικαριές στην Ευρώπη δεν θα αργήσουν να κλείσουν τα ΑΤΜ και στην Ελλάδα, όπως έγινε και στην Κύπρο». Μικρή σημασία για τον τρόπο που πολιτεύεται η κ. Βούλτεψη έχει βεβαίως το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες διέψευδε ότι τα ίδια έλεγε και ο πρωθυπουργός στο καφενείο της Βουλής.

Κι ύστερα ήρθε ο ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Καλαντζής, από τον «Real FM» να εξηγήσει ότι «όποιος δεν ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και είπα από ποιους χώρους, και συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι αργυρώνητος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Τα έχει πάρει, εντός εισαγωγικών, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλά…».

Κατά τ' άλλα, αυτοί που έριξαν τη χώρα σε οικονομική ύφεση πολέμου (-30% σε έξι χρόνια) μάς πουλάνε «συνταγματική ομαλότητα», «πολιτική σταθερότητα», «ευρωπαϊκό σαβουάρ βιβρ» και διαρκές success story για λογαριασμό της διαπλοκής και των δανειστών, με τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας να βρίσκεται μεταξύ περιθωρίου και απόλυτης απελπισίας και ένδειας.

 

efsyn.gr

Scroll to top