xreos-ellada

15/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Δεύτερες σκέψεις στην Αθήνα για την έξοδο από το πρόγραμμα

Αναδίπλωση σχετικά με το θέμα της πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα «διαβάζουν» οι εταίροι της χώρας μας .
      Pin It

Η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει μια πιστωτική γραμμή για να αντικαταστήσει τα κεφάλαια από το ΔΝΤ,  μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της ευρωζώνης στο Reuters, η Ελλάδα φάνηκε να έχει δεύτερες σκέψεις για την επιστροφή της σε χρηματοδότηση μόνο από τις αγορές «έπειτα από την πίεση των ευρωπαϊκών δυνάμεων αλλά και των αγορών, οι οποίες ξεπούλησαν ελληνικά ομόλογα αυτή την εβδομάδα».
Οι αξιωματούχοι που επικαλείται το πρακτορείο σημείωσαν ακόμα πως οι Ευρωπαίοι αντιστέκονται στην πίεση της Αθήνας για παύση του δανεισμού από το ΔΝΤ.
«Υπάρχει αναγνώριση από την ελληνική πλευρά ότι μια συνολική αποκοπή από τα προγράμματα της ευρωζώνης και του ΔΝΤ δεν είναι προς το συμφέρον τους», δήλωσε ένας αξιωματούχος.
Εν τω μεταξύ, άλλος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι η απότομη αύξηση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα είναι «προσγείωση στην πραγματικότητα» (reality check).
Τέλος στο δημοσίευμα που επικαλείται πάντα τους αξιωματούχους, τονίζεται πως οι εταίροι στις συζητήσεις που έγιναν στο πρόσφατο Eurogroup, «βοήθησαν να αλλάξει γνώμη η ελληνική πλευρά».

 

efsyn.gr με πληροφορίες από Reuters

Scroll to top