skourletis

16/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση θα πέσει στο λάκκο που σκάβει

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε το έργο της δικαιοσύνης» τόνισε εξερχόμενος από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει το δικό της φιάσκο. Τη Δευτέρα η κατάθεση του Νίκου Κωνσταντόπουλου.
      Pin It

Λίγο πριν τις 11 το πρωί ολοκληρώθηκε η κατάθεση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη και του Νίκου Παππά, στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο που διερευνά τις καταγγελίες περί ενδεχόμενης δωροδοκίας βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σκουρλέτης εξερχόμενος του Εφετείου, προχώρησε σε μια πολιτικού περιεχομένου δήλωση, υποστηρίζοντας την ελευθερία της δικαιοσύνης.

«Η δικαιοσύνη πρέπει να αφήνεται ελεύθερη να κάνει το έργο της χωρίς παρεμβάσεις από οποιονδήποτε. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε το έργο της δικαιοσύνης. Οι υποκριτικές κραυγές, η κινδυνολογία και η προσπάθεια της κυβέρνησης για αντίστροφη της πραγματικότητας έχει ως στόχο να συγκαλύψει το φιάσκο που υποστεί από τη δήθεν απομάκρυνση από το μνημόνιο και το ΔΝΤ» ανέφερε.

«Στο λάκκο που σκάβει η κυβέρνηση θα πέσει η ίδια. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα μας βγάλει από την κρίση» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τους προέδρους των δικαστικών ενώσεων, με τη θεματολογία της συζήτησης να επικεντρώνεται στα θεσμικά και μισθολογικά ζητήματα των δικαστικών λειτουργών.

Ωστόσο κορυφαίος δικαστικός, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετέφερε το κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει προς την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται συνολικά τη Δικαιοσύνη. Εβαλε κατά της εκτελεστικής εξουσίας, που δεν εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις όπως αυτές για τις καθαρίστριες και τους ενστόλους, λέγοντας με νόημα ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει κράτος δικαίου.

Χαρακτηριστική ήταν επίσης και η αποστροφή του ότι θα έπρεπε να αποφεύγονται δηλώσεις πολιτικών που να σχολιάζουν ή να χαίρονται για πρωτοβουλίες της δικαστικής εξουσίας. Η συγκεκριμένη φράση αποτελεί ευθεία βολή στην κυβερνητική πλευρά, αφού οι Σαμαράς και Βενιζέλος εξέδωσαν ανακοινώσεις λίγα λεπτά αφότου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα για τις καταγγελίες περί δωροδοκίας βουλευτών. «Τέτοιες δηλώσεις και σχόλια συνιστούν παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης», είπε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος δικαστικός.

 

Την Παρασκευή ο Κουβέλης

Στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών θα βρεθεί στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να καταθέσει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Καταθέτει και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, πρόκειται να καταθέσει τη Δευτέρα στην Εισαγγελία και προχώρησε σε αποκλειστική δήλωση στην «Εφ.Συν.» αναφορικά με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

«Αμηχανία και ταραχή διακατέχει την κυβέρνηση, που βλέπει όλα τα σχεδιασμένα επικοινωνιακά τεχνάσματά της να αποτυγχάνουν και να γυρίζουν σε βάρος της, όσο και αν προσπαθούν οι πάντα διαθέσιμοι προς όλες τις κυβερνήσεις Ντερμπεντέρηδες. Οι πολίτες δεν αποπροσανατολίζονται με τέτοια κόλπα, αλλά αποφασιστικά ξεγράφουν τις κυβερνητικές πρακτικές.

»Το πρωθυπουργικό εγκώμιο προς τον κ. Πρετεντέρη, που κυνικά έχει παραδεχθεί ότι ψευδολογούσε για τα μνημόνια και τη βιωσιμότητα του χρέους, αποκρύπτοντας την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, είναι κραυγαλέα απόδειξη εξάρτησης της κυβερνητικής πολιτικής από τα γνωστά εξωθεσμικά κέντρα, που από το 1996 έχω δημόσια καταδείξει. Τώρα για πρώτη φορά ακούει η κυβέρνηση για πολιτικο-οικονομικά σκάνδαλα και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις επί των ημερών της;».

 

efsyn.gr

Scroll to top