peripoliko

16/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Πήγαν να συλλάβουν 10χρονο μαθητή του Δημοτικού!

Ενα περιπολικό της αστυνομίας περίμενε τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους του 8ου Δημοτικού Κερατσινίου το πρωί της Τρίτης. Οι δύο αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από την πύλη του σχολείου με σκοπό να συλλάβουν έναν 10χρονο μαθητή της Ε' Δημοτικού.
      Pin It

Η ιστορία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, ενόσω στο προαύλιο του σχολείου ο συγκεκριμένος μαθητής έπαιζε με συμμαθητή του της τρίτης δημοτικού. Σύμφωνα με δασκάλα, η οποία ήταν παρούσα στο περιστατικό, κάποια στιγμή ο πρώτος έσπρωξε τον δεύτερο στον ώμο στο πλαίσιο του παιχνιδιού και του πειράγματος, χωρίς να υπάρξει η οποιαδήποτε αψιμαχία μεταξύ τους.

Την επόμενη μέρα, όμως, ο πατέρας του μικρότερου μαθητή ήρθε στο σχολείο συνοδευόμενος από τους δύο αστυνομικούς, ισχυριζόμενος ότι ο 10χρονος έπιασε τον γιο του από τον λαιμό προκαλώντας του μελανιές.

«Το είδα το παιδάκι και δεν είχε τίποτα. Ούτε σημάδι ούτε μελανιά», λέει στην «Εφ.Συν.» η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Μαρία Μπόφου, η οποία επιβεβαιώνει την κατάθεση της δασκάλας και τονίζει ότι τα παιδιά είχαν τρομοκρατηθεί από την παρουσία των αστυνομικών.

«Ειδικά ο ένας από τους αστυνομικούς ήταν με τα όπλα πολύ εμφανή, λες και είναι εγκληματίες τα παιδιά στο σχολείο», λέει και προσθέτει: «Φανταστείτε ότι 300 παιδιά είναι φοβισμένα, κοιτάνε τι γίνεται, δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει, ακούνε διάφορα, μπαίνουν στις τάξεις τους και τα περισσότερα κλαίνε, ειδικά τα πιο μικρά».

Κάπου εκεί παρενέβη η διευθύντρια του σχολείου, ζητώντας από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν διότι είχαν προκαλέσει αναστάτωση. Τότε ο πατέρας του μαθητή έδωσε εντολή (!) στους αστυνομικούς να συλλάβουν τη διευθύντρια κι εκείνοι υπάκουα την έπιασαν από το μπράτσο.

Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση γονέων και δασκάλων, οι οποίοι οδήγησαν τη διευθύντρια μέσα στο σχολείο, ενώ παράλληλα τηλεφώνησαν στην αστυνομία και στην Εισαγγελία Πειραιά και τελικά το περιπολικό αποχώρησε.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γαλάνη, πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων Πειραιά, ο συγκεκριμένος γονιός έχει επανειλημμένα δημιουργήσει προβλήματα στο σχολείο, ενώ επιδεικνύει ρατσιστική και ξενοφοβική συμπεριφορά.

Οπως συμπληρώνει η Μ. Μπόφου, καταφέρεται εναντίον των μαθητών από την Αλβανία, αλλά και παλαιότερα εναντίον δασκάλας, διότι πίστευε γι' αυτήν ότι ήταν από την Αλβανία, ενώ ήταν από την Ικαρία.

 

Γιάννης Μπασκάκης
efsyn.gr

Scroll to top