troxaio

16/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Θέλει νεκροί… πολλοί να 'ναι στους τροχούς

Διπλή τραγωδία στην Αθήνα χθες, με τρεις νεκρούς (μία 30χρονη και δύο αστυνομικούς), σε δύο τροχαία δυστυχήματα σε Πέτρου Ράλλη και Κηφισού. Και στις δύο περιπτώσεις οι οδηγοί έπεσαν πάνω στα πεζά θύματά τους.
      Pin It

Των Μάνου Τσαλδάρη, Ντάνι Βέργου

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Το αίμα μιας νεαρής μητέρας και δύο αστυνομικών, που έχασαν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικά τροχαία δυστυχήματα με διαφορά μόλις μερικών ωρών, καθώς και εκείνο των ισάριθμων τραυματιών, συγκλονίζει από χθες την κοινή γνώμη, η οποία για άλλη μία φορά βρίσκεται αντιμέτωπη με την ουσιαστική έλλειψη μέτρων προστασίας των θυμάτων της ασφάλτου και τις τραγικές συνέπειες της επιθετικής οδήγησης.

 

Στις 10.10 χθες το πρωί στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη 24 στον Ταύρο, στο ύψος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, βρήκαν ακαριαίο θάνατο μια 30χρονη γυναίκα από την Αλβανία που ζει στη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια και ένας 24χρονος αστυφύλακας που ήταν αποσπασμένος στα κρατητήρια αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα και πήγαινε να παρακολουθήσει σεμινάριο για την αντιμετώπιση του Εμπολα.

 

Πώς έγιναν όλα

 

Η αντίστροφη μέτρηση όμως για την τραγωδία είχε ξεκινήσει ελάχιστα λεπτά νωρίτερα, όταν στο ύψος της εισόδου του αμαξοστάσιου του ΟΣΥ ένας 27χρονος Αλβανός, που επίσης ζει στη χώρα μας, χτύπησε ελαφρά ένα ταξί με το Smart που οδηγούσε. Με τον φόβο -όπως εκτιμάται- των συνεπειών που θα είχε γι’ αυτόν η πράξη, παραβίασε -σύμφωνα με μάρτυρες- τον ερυθρό σηματοδότη και κατευθυνόμενος προς τον Κηφισό άρχισε να αναπτύσσει ταχύτητα στον άδειο από αυτοκίνητα εκείνη την ώρα δρόμο. Σε απόσταση περίπου 800 μέτρων κι ενώ είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, για άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, που σχεδόν ανεξέλεγκτο εξετράπη δεξιά και στην τρελή πορεία που ακολούθησε, σκόρπισε τον θάνατο.

 

«Ολα συνέβησαν σε δευτερόλεπτα. Αρχικά χτύπησε μια γυναίκα περίπου επτά μέτρα μετά το περίπτερό μου. Είχε φύγει από το Αλλοδαπών και περπατούσε στην άκρη του πεζοδρομίου στον δρόμο, ενώ δίπλα της -πάνω στο πεζοδρόμιο- ήταν ο άνδρας της», περιέγραψε στην «Εφ.Συν.» ο Νίκος Κονταργύρης, ιδιοκτήτης του περιπτέρου που υπάρχει στο σημείο. «Μετά έπεσε πάνω σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα μπροστά από την καντίνα και περίπου σε αυτό το ύψος παρέσυρε δύο άνδρες και μία γυναίκα. Χτύπησε μετά μια σταματημένη μηχανή, ανατράπηκε και σταμάτησε πλαγιασμένο από την πόρτα του συνοδηγού. Ευτυχώς που δεν ήταν κανείς μπροστά στη στάση του Αλλοδαπών, γιατί μπορεί να υπήρχαν κι άλλα θύματα», πρόσθεσε.

 

Νεκροί, τραυματίες

 

Σύντομα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Τροχαίας Καλλιθέας, τρία ασθενοφόρα και δύο μοτοσικλέτες του ΕΚΑΒ, καθώς και τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμων. Επιτόπου είχαν χάσει τη ζωή τους η μικροκαμωμένη 30χρονη Αλβανή που διαμελίστηκε από το αυτοκίνητο και ο 24χρονος αστυνομικός Αναστάσιος Χριστοδουλίδης, τα χαρακτηριστικά του οποίου -καθώς παρασύρθηκε από το όχημα- είχαν αλλοιωθεί και για την ταυτοποίησή του χρειάστηκε η Σήμανση να πάρει αποτυπώματα. Επίσης από το σημείο απεγκλωβίστηκε ο 27χρονος οδηγός, ενώ ανασύρθηκαν ένας Αιγύπτιος που είχε τραυματιστεί ελαφρά και μία γυναίκα βαριά τραυματισμένη.

 

Η τελευταία μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ύστερα από χειρουργείο που διήρκεσε τεσσερισήμισι ώρες. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η γυναίκα έχασε το πόδι της από τον μηρό, ενώ υπέστη βλάβες σε πολλά όργανα και γι’ αυτό στο χειρουργείο συνεργάστηκαν πολλές ειδικότητες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο βαρύς τραυματισμός της. Οι άλλοι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο, όπου ο ένας νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι, ενώ ο οδηγός (φέρει κυρίως εκδορές) φρουρείται. Ο τελευταίος, επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ισχυρίστηκε -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- ότι πάσχει από επιληψία και ότι υπέστη κρίση.

 

Και δεύτερος ένστολος

 

Λίγες ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 11.30 το βράδυ της Τρίτης είχε χάσει τη ζωή του ο 32χρονος ειδικός φρουρός Δημήτρης Κατσώνης που υπηρετούσε στη ΔΙΑΣ του Πειραιά και ήταν πατέρας ενός μωρού μόλις οκτώ μηνών. Δύο ομάδες της ΔΙΑΣ -όπως έγινε γνωστό- ήταν σταματημένες στη λωρίδα εκτάκτων αναγκών στο ρεύμα της λεωφόρου Κηφισού προς την Κηφισιά στο ύψος του ΙΚΕΑ στο Αιγάλεω και διενεργούσε ελέγχους σε οχήματα. Το δυστύχημα συνέβη, όταν ο ειδικός φρουρός πήγε να ελέγξει τον οδηγό αυτοκινήτου που είχαν σταματήσει και, ενώ στεκόταν από την πλευρά του δρόμου, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 40χρονος οδηγός και προσέκρουσε ελαφρά στο ελεγχόμενο όχημα.

 

Ακολούθως το σώμα του καταγόμενου από το Γύθειο Λακωνίας ειδικού φρουρού εκτινάχθηκε στο μέσο του δρόμου, όπου χτυπήθηκε ξανά από όχημα που οδηγούσε 34χρονος. Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου όμως -έπειτα από σύντομη μάχη με τα σοβαρά τραύματά του- εξέπνευσε.

 

Scroll to top