16/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

15 χρόνια στα κτήνη

      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Κανένα ζώο δεν συμπεριφέρεται έτσι στα παιδιά του! Ανατριχίλα χθες στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης όπου ζευγάρι από την Κατερίνη δικαζόταν γιατί κακοποιούσε συστηματικά τα δύο ανήλικα παιδιά του.

 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Ιούνιο σε χωριό έξω από την Κατερίνη. Μετά την επέμβαση των αρχών, τα δύο παιδιά -ένα αγοράκι 10 ετών σήμερα και η 9χρονη αδελφή του- οδηγήθηκαν σε ίδρυμα ανηλίκων στην Καβάλα, όπου και φιλοξενούνται καθώς αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς τους.

 

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αυτής της ασύλληπτης ιστορίας κακοποίησης έγιναν γνωστές κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Οι γονείς έβαζαν τα παιδιά τους να κλέψουν κι όταν αυτά επέστρεφαν με άδεια τα χέρια στο σπίτι τα τιμωρούσαν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα έδεναν πισθάγκωνα και τα χτυπούσαν σε όλο τους το σώμα, τα άφηναν νηστικά, τρώγοντας επιδεικτικά μπροστά τους, τα έστελναν τη νύχτα γυμνά να κοιμηθούν έξω από το σπίτι, τα κούρευαν με την «ψιλή» και άλλα φρικιαστικά που δεν τα συλλαμβάνει ανθρώπινος νους…

 

Σύμφωνα με τους γιατρούς που εξέτασαν τα ανήλικα, έφεραν εκδορές, μώλωπες, κατάγματα, μέχρι και εγκαύματα από καύτρα τσιγάρου. Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι δήθεν τα παιδιά λένε ψέματα, η εισαγγελέας ανέφερε ότι οι ιατρικές γνωματεύσεις αποτελούν «καταπέλτη».

 

Απολογούμενοι οι γονείς αρνήθηκαν τα περί κακοποίησης, λέγοντας ότι κάποιες φορές τα χτυπούσαν με βέργα επειδή έκλεβαν. Ξεσπώντας σε λυγμούς, η γυναίκα ορκίστηκε ότι «ποτέ δεν έκανα κακό στα παιδιά», ενώ ο σύζυγός της δήλωσε μετάνοια για ό,τι συνέβη, τονίζοντας ότι η ζωή του καταστράφηκε. «Θα πολεμήσω και θα τα πάρω πίσω», είπε.

 

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος ανηλίκου από κοινού, δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τους καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών τον καθένα. Αποφάσισε όμως να τους αφήσει ελεύθερους μέχρι το Εφετείο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης κάθε εβδομάδα στην αστυνομία.

 

Scroll to top