Pin It

ΧΙΟΣ

 

Θύμα άγριας δολοφονίας έπεσε στη Χίο ένας 40χρονος Αλβανός υπήκοος, που ζούσε στο ακριτικό νησί με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας τεσσάρων και δύο χρόνων.

 

Ο άνεργος οικοδόμος στο επάγγελμα, λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ της Τρίτης επέστρεφε σπίτι του και λίγα μέτρα πριν μπει σε αυτό δέχθηκε απανωτούς πυροβολισμούς από άγνωστο ή άγνωστους δράστες, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο. Οι δράστες στη συνέχεια έγιναν άφαντοι, ενώ στην ήσυχη γειτονιά, λίγες δεκάδες μέτρα από το κέντρο της πόλης, κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Το πτώμα ανακάλυψε περαστικός που ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο της άγριας δολοφονίας.

 

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η σορός του θύματος διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλά τραύματα από πυροβόλο όπλο σε όλο του το σώμα, ενώ κάλυκες βρέθηκαν και στο σημείο του εγκλήματος. Μάλιστα, το γεγονός ότι κανείς από τους περιοίκους δεν άκουσε το παραμικρό οδηγεί την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι στο φονικό όπλο οι άγνωστοι είχαν προσαρμόσει σιγαστήρα.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το θύμα ουδέποτε είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές, ενώ και οι περίοικοι έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο που ποτέ δεν είχε δώσει δικαίωμα στη γειτονιά να σχολιάσει τη συμπεριφορά του. Ωστόσο, σύμφωνα με μια μαρτυρία γείτονα, υπήρξαν περιστατικά κατά τα οποία ακούστηκε η σύζυγος να κλαίει.

 

Οι έρευνες της αστυνομίας προσανατολίζονται στον εντοπισμό των κινήτρων της άγριας δολοφονίας, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο είτε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών είτε για κάποια βεντέτα με ρίζες στην πατρίδα του θύματος. Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και ένα ταξίδι που έκανε πρόσφατα το θύμα στην Αθήνα.

 

Γιώργος Παγούδης

 

Scroll to top