16/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Κατά μέτωπον επίθεση στην Αννα Καφέτση

      Pin It

Ανακοίνωση στα μέσα έστειλε χθες το Δ.Σ. του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης σχετικά με το θέμα της έναρξης λειτουργίας του μουσείου στο κτίριο «Φιξ». Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται η ρήξη που υπάρχει με τη διευθύντριά του Αννα Καφέτση, η οποία έδωσε σχετική συνέντευξη στην «Εφ.Συν.» το προηγούμενο Σάββατο.

 

Το Δ.Σ. τής επιτίθεται απροκάλυπτα. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «στο παρελθόν όσο και σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο αντιμετωπίζει συμπεριφορές και αντιδράσεις που δημιουργούν σοβαρή δυσλειτουργία. Κατ’ επανάληψη η Διευθύντρια του Μουσείου έχει υποστηρίξει ότι “το Μουσείο είναι εκείνη” αρνούμενη να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Διοικητικού οργάνου του ΕΜΣΤ που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν δίστασε μάλιστα να αλλοιώσει αποφάσεις του και απέκρυψε έγγραφα από αυτό. Ενεργώντας αυθαίρετα και αυταρχικά έχει έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τα προηγούμενα και το παρόν Δ.Σ.»

 

Στο θέμα της ανάθεσης των μελετών «η Διευθύντρια χωρίς να έχει προβεί στην αναγκαία προεργασία εισηγείται στο Δ.Σ. την ανάθεσή τους». Επίσης έχει «διαπιστωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος των έργων τέχνης είναι με εντολή της Διευθύντριας καταγεγραμμένα στο Γενικό Βιβλίο Εισαγωγής Εργων του ΕΜΣΤ με μολύβι, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Ακόμα έχουν απορριφθεί δωρεές φιλοτέχνων προς το μουσείο για άγνωστους λόγους, χωρίς μάλιστα να έχει ενημερωθεί γι' αυτό κανένας».

 

Ωστόσο, για το πώς και πότε θα ανοίξει το κτίριο του «Φιξ» δεν υπάρχει ούτε γραμμή στην ανακοίνωση, που στάλθηκε ενώ η κ. Καφέτση λείπει στο Λονδίνο για την αγορά έργων από την έκθεση Frieze για τις συλλογές του μουσείου. Επίσης το μέιλ προέρχεται από το γραφείο της νομικού συμβούλου του ΕΜΣΤ και δεν φέρει τις υπογραφές του προέδρου και των μελών του Δ.Σ.

 

Scroll to top