16/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Καβγάς επειδή… βάφει το κράτος

Σφοδρή κριτική δέχτηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης από την αντιπολίτευση για τον «γαλάζιο» κρατικό μηχανισμό που προωθεί.
      Pin It

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε για την επανίδρυση του «γαλάζιου» κομματικού κράτους, όπου ο υπουργός θα διορίζει αυθαίρετα όλους τους γενικούς διευθυντές των υπουργείων. Τα πυρά που εξαπέλυσε ήδη από την Τρίτη ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ενισχύθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή μια παρεμφερή τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρής Δρίτσας κατήγγειλε την κυβέρνηση πως εγκαθιδρύει «ένα νέου τύπου κομματικό κράτος», με μια διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε πολλά υπουργεία.

 

Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ρυθμίσεις μεταβατικού χαρακτήρα και πως ο ίδιος δεν έχει πρόθεση να παγιοποιήσει μια κατάσταση με διορισμούς διευθυντών από τον υπουργό. Προανήγγειλε ακόμη ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα προκηρυχθούν οι πρώτες οριζόντιες θέσεις γενικών διευθυντών, ενώ στηλίτευσε και τον νόμο Ραγκούση, λέγοντας ότι χρησιμοποιούσε ως αποκλειστικό κριτήριο το άθροισμα των μορίων. «Ο νόμος προέβλεπε και συνέντευξη που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, εμείς θέλουμε να διορθώσουμε τη στείρα μοριοδότηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την τροπολογία και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν ο υπουργός «να αποκεφαλίζει γενικούς διευθυντές κατά το δοκούν».

 

Χ. Ιωάννου

 

Scroll to top