ΑΝΝΑ ΚΑΦΕΤΣΗ

16/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Καφέτση: «Υπάρχουν όρια στην αθλιότητα…»

Η απάντηση της διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε σε βάρος της το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου.
      Pin It

«Υπάρχουν όρια στην αθλιότητα και στην απληστία των εμπνευστών της. Είναι το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ο βίος του. Γεννήθηκε, είναι μέσα στην αθωότητα και έτσι θα παραμείνει. Ως δώρο. Τα υπόλοιπα δεν μας αγγίζουν».

Το παραπάνω δήλωσε η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Άννα Καφέτση, απαντώντας σε όσα της καταλογίζει το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου για τη συνεχιζόμενη αναβολή έναρξης της λειτουργίας του νέου κτιρίου του ΕΜΣΤ, επί της λεωφόρου Συγγρού. Υπενθυμίζεται πως το δσ του Μουσείου προέβη σε απροκάλυπτη επίθεση κατά της κ. Καφέτση, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- πως «στο παρελθόν όσο και σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο αντιμετωπίζει συμπεριφορές και αντιδράσεις που δημιουργούν σοβαρή δυσλειτουργία. Κατ’ επανάληψη η διευθύντρια του Μουσείου έχει υποστηρίξει ότι “το Μουσείο είναι εκείνη” αρνούμενη να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Διοικητικού οργάνου του ΕΜΣΤ που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν δίστασε μάλιστα να αλλοιώσει αποφάσεις του και απέκρυψε έγγραφα από αυτό. Ενεργώντας αυθαίρετα και αυταρχικά έχει έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τα προηγούμενα και το παρόν Δ.Σ.».

Σημειώνεται πως η κ. Καφέτση λείπει στο Λονδίνο για την αγορά έργων από την έκθεση Frieze για τις συλλογές του Μουσείου και επιστρέφει το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου. Τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην προσωρινή στέγη του ΕΜΣΤ, στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών.

Διαβάστε την πρόσφατη συνέντευξη της κ. Καφέτση στην «Εφ.Συν.»: «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια»

 

Σχετικά θέματα: 

 

efsyn.gr

Scroll to top