SYRIZA-Tsipras-Voutsis

16/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει την κυβέρνηση στον κατήφορό της

Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν πως θα επιμείνουν στη δική τους πολιτική πρακτική, που επικεντρώνεται στα οξύτατα προβλήματα των πολιτών και στη δημιουργία των «απαραίτητων συμμαχιών για τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή» .
      Pin It

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τον κατήφορο της συγκυβέρνησης στην ένταση και την κινδυνολογία. Αυτό υπογραμμίζουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας πως θα επιμείνουν στη δική τους πολιτική πρακτική που επικεντρώνεται «στα οξύτατα προβλήματα των πολιτών, στη δημόσια παρουσίαση και διαβούλευση της εναλλακτικής κυβερνητικής πολιτική μας, και στη δημιουργία των απαραίτητων συμμαχιών για την μεγάλη δημοκρατική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας».

Οι πηγές αυτές υπενθυμίζουν το «ιστορικό αποτέλεσμα» των πρόσφατων ευρωεκλογών, όταν ο ελληνικός λαός έδωσε πρώτη φορά την πρωτιά στην Αριστερά, ενώ υποστηρίζουν πως η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου «έκανε ότι δεν κατάλαβε» το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και αντί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, συνέχισε να εφαρμόζει «την ίδια, καταστροφική για τους πολλούς, μνημονιακή πολιτική που αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές».

Οι ίδιοι κύκλοι κάνουν λόγο για τα «κυβερνητικά φιάσκα», όπως τα περί φοροελαφρύνσεων και χαλάρωσης των μνημονιακών δεσμεύσεων, αλλά και τα περί τέλους του Μνημονίου και αποχώρησης του ΔΝΤ. Όπως σημειώνουν, οι πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά φιάσκα «θρυμμάτισαν όση, ελάχιστη, αξιοπιστία και κοινωνική επιρροή είχε απομείνει στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου». Έτσι, «η πανικόβλητη από τις εν λόγω εξελίξεις συγκυβέρνηση δεν διστάζει να καταφύγει πλέον στο τελευταίο όπλο που της απέμεινε: τη στρατηγική της έντασης και της κινδυνολογίας με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών».

Οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπογραμμίζουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν θα παρακολουθήσει τον κατήφορο της συγκυβέρνησης στην ένταση και την κινδυνολογία», τονίζει πως είναι αναγκαία η προσφυγή «στη λαϊκή ετυμηγορία ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του».

 

efsyn.gr

Scroll to top