karagounis2411F

16/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ρόλο στον Καραγκούνη

Ολα επί τάπητος την ερχόμενη εβδομάδα.
      Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Συζήτησαν, τα έβαλαν κάτω και συμφώνησαν. Οτι θα τα ξαναπούν!

 

Χθες το πρωί, έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ έκτακτη συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Γιώργο Σαρρή, τον προπονητή της Εθνικής Κλάουντιο Ρανιέρι και τον Γιώργο Καραγκούνη. Περισσότερο μια ανάλυση των ώς τώρα πεπραγμένων.

 

Ομως την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθούν όλα τα ζητήματα επί τάπητος. Θα αναζητηθούν οι τρόποι για να μπορέσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αφυπνιστεί και να διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του EURO 2016.

 

Ολοι περιμένουν από τον Ρανιέρι να καταθέσει τις προτάσεις του, αλλά αν είναι σαν αυτές που… εμφάνισε στα πρώτα τρία παιχνίδια, ας το αφήσουμε καλύτερα.

 

Ο Σαρρής, όταν ανέλαβε τα ηνία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, προτίμησε να αφήσει την Εθνική στον… αυτόματο πιλότο και πολύ καλά έκανε. Οταν αποφάσισε να το πάρει πάνω του, αλλάζοντας τον Σάντος με τον Ρανιέρι, άρχισαν τα προβλήματα. Και ιδού τα πρώτα αποτελέσματα. Αρα αναγκαστικά, το βάρος πάει να πέσει στον Γιώργο Καραγκούνη. Τον άνθρωπο που γνωρίζει τα κατατόπια στην Εθνική καλύτερα απ’ όλους μας.

 

Το προσεχές πρόγραμμα του ομίλου μας είναι ιδανικό. Υποδεχόμαστε στις 14 Νοεμβρίου τα Νησιά Φερόες και μετά πάμε πάλι στα τέλη Μαρτίου για το εκτός έδρας ματς με την Ουγγαρία. Δηλαδή, αν δεν συμβεί κανένα… κουλό πάλι, νικάμε τους «ψαράδες», ηρεμούμε, οι παίκτες παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους, αναλογίζονται την κατάσταση και κατόπιν πάμε στη Βουδαπέστη για να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Πιθανότατα σε ματς κεκλεισμένων των θυρών.

 

Ακόμη και με το παλιό σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών, ουδείς θα αμφέβαλλε πως η Εθνική θα έπαιρνε την πρώτη θέση. Με αντιπάλους τη Ρουμανία, τη Φινλανδία, την Ουγγαρία, τη Βόρεια Ιρλανδία. Ολες του χεριού μας. Τώρα, που οι δύο πρώτοι προκρίνονται απευθείας, κάναμε ήδη τα πλάνα μας για το καλοκαίρι του 2016. Με την απόφαση Σαρρή να προσλάβει τον Ρανιέρι, τα αυτονόητα έγιναν ολόκληρο βουνό μπροστά μας.

 

Σύμφωνοι, κι άλλες ομάδες μεγαλύτερες από τη δική μας (Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία) αντιμετωπίζουν θέματα και κάνουν «γκέλες». Ομως έναν (1) βαθμό σε τρία ματς δεν έχει καμία.

 

Θέλετε να δούμε ποιες άλλες Εθνικές έχουν συγκομιδή ίδια ή μηδενική σε όλα τα γκρουπ, μαζί με τη δική μας; Είναι το Καζακστάν, η Λευκορωσία, το Λουξεμβούργο, ο Αγιος Μαρίνος, η Μολδαβία, το Λιχτενστάιν, η Ανδόρα, το Γιβραλτάρ, η Μάλτα, το Αζερμπαϊτζάν, τα Νησιά Φερόες και η Τουρκία.

 

Αν εξαιρέσουμε τους γείτονες, που ούτως ή άλλως είναι σε πτώση τα τελευταία χρόνια, όλες οι άλλες ομάδες αποτελούν λίγο-πολύ τον «σάκο του μποξ» για τους υπόλοιπους κάθε φορά.

 

Προς το παρόν, κάπου εκεί πέρα βρισκόμαστε κι εμείς. Μπορεί κάτι ν’ αλλάξει; Σίγουρα. Το θέμα είναι ποιος θα μπορέσει να το κάνει…

 

Scroll to top