Cyprus-simaia

16/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Τετραήμερη κράτηση στο δήμαρχο Πάφου

Εναντίον του κ. Βέργα εξετάζονται οι κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, ενοχλητικά απειλητικά μηνύματα και δημόσια βλάβη.
      Pin It

 

Λευκωσία- Ανταπόκριση Άκης Φάντης

 

Έπειτα από μια μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε πέντε ώρες, το δικαστήριο Πάφου επέβαλε στον δήμαρχο της πόλης Σάββα Βέργα τετραήμερη κράτηση για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων σε βάρος του. Εναντίον του κ. Βέργα εξετάζονται οι κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, ενοχλητικά απειλητικά μηνύματα και δημόσια βλάβη.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που παρέθεσε νωρίτερα, κατά τη μακρά διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου ο εξεταστής της υπόθεσης των απειλητικών μηνυμάτων, προκύπτει ότι η αστυνομία κατέχει πλέον και επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα ότι κατά την επίμαχη ώρα της αποστολής των μηνυμάτων, το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου, ο Σάββας Βέργας βρισκόταν σε χώρο που δεν ήταν μεγαλύτερης απόστασης από τα 60 μέτρα από το σημείο όπου βρισκόταν και η βασική ύποπτη για την ίδια υπόθεση, Μαρία Σολομωνίδου. Η αστυνομία, είναι επίσης βέβαιη πλέον ότι Σάββας Βέργας και Μαρία Σολομωνίδου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την διάρκεια της αποστολής και αμέσως μετά την αποστολή των μηνυμάτων, για την οποία όπως είπε δεν έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις.

Η αστυνομία, όπως ανακοινώθηκε στο δικαστήριο Πάφου, έχει αιτηθεί την άρση του τραπεζικού απορρήτου του δημάρχου Πάφου, ενώ θα διενεργηθεί και έρευνα στο κτηματολόγιο για την ακίνητη περιουσία του, θεωρώντας πλέον τον Σάββα Βέργα άμεσα εμπλεκόμενο και στην υπόθεση Aristo.

Στο μεταξύ, το ΔΗΚΟ ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η συμμετοχή του Σάββα Βέργα στην Κ.Ε. του κόμματος, στην οποία συμμετέχει εξ' οφίκιο, μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας.

 

efsyn.gr

Scroll to top