ibraimovits

17/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

SPORT

«Αν το Κόσοβο είναι στη Σερβία, η μητέρα μου είναι παρθένα»

Η δήλωση του Βοσνιο-κροατου-σοηδού σούπερ σταρ Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν το κερασάκι στην τούρτα των αντεγκλήσεων ανάμεσα σε Σερβία και Αλβανία μετά τη διακοπή του ματς.
      Pin It

Χθες (Πέμπτη) κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο δήλωση που αποδίδεται στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο: «Αν το Κοσσυφοπέδιο είναι στη Σερβία, τότε η μητέρα μου είναι παρθένα!».

Τη φράση αυτή φιλοξένησε πρώτη η ιστοσελίδα gazetaexpress, η οποία υποστηρίζει την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας». Να θυμίσουμε ότι ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν-Ζερμέν και της εθνικής ομάδας της Σουηδίας γεννήθηκε στο Μάλμε από πατέρα Βόσνιο και μητέρα Κροάτισσα.

Πόλεμος… ανακοινώσεων

Ο επεισοδιακός αγώνας του Βελιγραδίου μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας, που ξεκίνησε αλλά δεν τελείωσε ποτέ, συνεχίζεται πλέον στα γραφεία των δύο ομοσπονδιών. Τα επεισόδια και τις γροθιές έχουν αντικαταστήσει οι ανακοινώσεις, με τους μεν να ρίχνουν το φταίξιμο στους δε –και οι δύο να ζητούν να τους κατακυρωθεί το ματς για τα προκριματικά του Euro 2016 στα χαρτιά.

Serbia-Albania-epeisodia-3Την αρχή έκανε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας που με μακροσκελές κείμενο αναρτημένο στην ιστοσελίδα της κατηγόρησε την αντίστοιχη ομοσπονδία της Αλβανίας ότι ήταν μέρος μιας πολιτικής συνωμοσίας «με μοναδικό στόχο να πετύχει τη διακοπή της αναμέτρησης».

Συγκεκριμένα γράφει: «Το επεισόδιο από μόνο του και η συμπεριφορά των Αλβανών ποδοσφαιριστών, του προπονητικού τιμ και της όλης αποστολής δεν αφήνουν περιθώριο για αμφιβολία ότι είναι όλοι μέλη ενός συγχρονισμένου σχεδίου για να διακοπεί ο αγώνας. Στο όνομα της αλήθειας και της δικαιοσύνης ούτε θέλουμε ούτε πρόκειται να επιτρέψουμε στους παραβάτες που βεβήλωσαν το ποδόσφαιρο να παρουσιάζονται ως θύματα».

Η απάντηση της αλβανικής πλευράς ήταν ακόμα πιο μακροσκελής και συναισθηματικά φορτισμένη και ξεκίνησε με την αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Αρμάντο Ντούκα και άλλοι επίσημοι δέχθηκαν βροχή από κομμάτια τσιμέντου στις εξέδρες του γηπέδου της Παρτιζάν.

Στις 23/10 η ετυμηγορία της UEFA για τα επεισόδια

Στις 23 Οκτωβρίου θα εκδώσει την ετυμηγορία της η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα Σερβίας-Αλβανίας την περασμένη Τρίτη.

Μέχρι τότε έχουν το περιθώριο να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τις βαρύνουν οι δύο ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Συγκεκριμένα, η σερβική πλευρά κατηγορείται για ανεπαρκή οργάνωση του αγώνα, για επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί, για εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, για χρήση βεγγαλικών, καπνογόνων και λέιζερ.

Οι Αλβανοί πρέπει να απολογηθούν για την εμφάνιση της σημαίας της «Μεγάλης Αλβανίας» και για την άρνησή τους να αγωνιστούν και στα τρία σενάρια που τους παρουσιάστηκαν από τον παρατηρητή και τους διαιτητές: πρώτον, να ξεκινούσε ο αγώνας 45 λεπτά αργότερα όταν θα είχαν ηρεμήσει τα πνεύματα, δεύτερον, να γινόταν το παιχνίδι με άδειες τις εξέδρες και, τρίτον, να διεξαγόταν την επόμενη ημέρα.

 

efsyn.gr

Scroll to top