merkel-poutin

17/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

KOΣΜΟΣ

«Σοβαρές διαφωνίες» Πούτιν – Μέρκελ για την ουκρανική κρίση

Τη λύπη τους για το γεγονός ότι πολλά σημεία των συμφωνιών για εκεχειρία στο Μινσκ, δεν έχουν εφαρμοστεί, εξέφρασαν κατά τη συνάντηση τους η Γερμανίδα καγκελάριος με τον πρόεδρο της Ρωσίας, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
      Pin It

«Σοβαρές διαφωνίες» για την έναρξη της εσωτερικής ουκρανικής σύγκρουσης εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και την Άνγκελα Μέρκελ, καθώς για τα βαθιά αίτια της σημερινής κατάστασης δήλωσε την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε συνομιλία με την Γερμανίδα καγκελάριο αργά χθες το βράδυ στο Μιλάνο, στο περιθώριο της ευρω-ασιατικής συνόδου κορυφής του Asem.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι πολλά σημεία της συμφωνίας, που είχαν γίνει αποδεκτά από τις δύο πλευρές στο Μινσκ, δεν έχουν εφαρμοστεί, ώστε να υπάρξει πλήρης εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς και ενδελεχούς συνομιλίας, οι κ.κ. Πούτιν και Μέρκελ επιβεβαίωσαν κατά λεπτομερή τρόπο την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ», οι οποίες επέτρεψαν την εφαρμογή της (συχνά παραβιαζόμενης) εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

merkel-poutin-sinodos

 

Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά από το τέλος του Αυγούστρου στο Μινσκ, να συναντηθεί με τον Πέτρο Ποροσένκο, παρουσία πολλών Ευρωπαίων ηγετών, όπως η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Ντέιβιντ Κάμερον , ο Ματέο Ρέντσι και ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top