17/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

«Η κρίση είναι εδώ κι εγώ έχω δίκιο»

      Pin It

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Του Παντελή Βαλασόπουλου

 

Προειδοποίηση ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί, απηύθυνε χθες η καγκελάριος Μέρκελ, λίγο προτού αναχωρήσει για την ευρω-ασιατική σύνοδο στο Μιλάνο, επέμεινε ωστόσο πως η οικονομική πολιτική που χαράσσει το Βερολίνο είναι η σωστή απάντηση.

 

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τις Ιρλανδία και Πορτογαλία, λέγοντας πως «οι πρώτες επιτυχίες δείχνουν πως επιλέξαμε τον σωστό δρόμο. Υπάρχει μεγάλη βελτίωση της παραγωγικότητας και της δημοσιονομικής εικόνας σε αρκετές χώρες, αλλά και επιτυχημένη έξοδος από τους μηχανισμούς στήριξης της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας».

 

Η Ανγκελα Μέρκελ πρόσθεσε πως «θα το λέω ξανά και ξανά, απέχουμε πολύ από τον στόχο μας. Η κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, επειδή οι αιτίες της σχετικά με τη δομή της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης και την κατάσταση ορισμένων κρατών-μελών, δεν έχουν εξαλειφθεί».

 

Η καγκελάριος επανέλαβε τη θέση ότι τα αυστηρά δημοσιονομικά φέρνουν και ανάπτυξη, λέγοντας: «Πρέπει αποφασιστικά να προχωρήσουμε στις προσπάθειές μας για βιώσιμη ανάπτυξη, ισχυρά δημοσιονομικά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

 

Η κ. Μέρκελ έστειλε και μήνυμα προς Ιταλία και Γαλλία να μη χαλαρώσουν τις δημοσιονομικές τους προσπάθειες, δηλώνοντας ότι «όλα, και το τονίζω, τα κράτη-μέλη πρέπει να σεβαστούν τους ενισχυμένους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης».

 

Scroll to top