17/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Χρυσή Αυγή, μία εγκληματική οργάνωση με πολιτικό μανδύα

Χωρίς κουκούλες και μαχαίρια θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης 70 από τους 85 κατηγορούμενους ναζί μετά την εισαγγελική πρόταση-καταπέλτη την οποία απέστειλε στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.
      Pin It

Της Μαρίας Δήμα

 

«Η δραστηριότητα των μελών του εν λόγω κόμματος […] εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και εσωτερική ασφάλεια της χώρας, εκθέτει τη δημοκρατική παράδοση και τον νομικό της πολιτισμό, αλλά και τις απορρέουσες από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεσμεύσεις της [...] προέκυψαν πλέον οι επαρκείς ενδείξεις που δικαιολογούν την κίνηση της προσήκουσας ποινικής δίωξης και ειδικότερα για το προβλεπόμενο στο άρθρο 187 Π.Κ. έγκλημα (εγκληματική οργάνωση με τη μορφή της ένταξης σ’ αυτή, που είναι και διαρκές έγκλημα)».

 

Ισίδωρος Ντογιάκος, εισαγγελέας Εφετών

 

Η δικογραφία των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής βρίσκεται με εισαγγελική πρόταση στο συμβούλιο και τα «τάγματα εφόδου» αυτή τη φορά οδεύουν, χωρίς κουκούλες και χωρίς μαχαίρια, ενώπιον της Δικαιοσύνης. Τα βαριά εγκλήματα της ναζιστικής συμμορίας αναμένεται να συγκλονίσουν ξανά την κοινή γνώμη και τα θύματα που επέζησαν να ξαναζήσουν τις τρομακτικές τους μνήμες. Για 70 από τους συνολικά 85 κατηγορούμενους ο Ισίδωρος Ντογιάκος ζητάει την παραπομπή τους σε δίκη, με τους 26 εξ αυτών να είναι ήδη προφυλακισμένοι. Ολοι οι βουλευτές της Χ.Α., σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, είναι ένοχοι συγκρότησης, διεύθυνσης και συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση. Τη σκυτάλη πήρε τώρα το Δικαστικό Συμβούλιο που καλείται να εκδώσει το βούλευμα. Μένει να αποδειχτεί αν θα κοπεί μια για πάντα η «αρχή του αρχηγού» και κυρίως αν θα σημάνει το τέλος της εγκληματικής ναζιστικής δράσης του μορφώματος που μετράει δεκάδες αθώα θύματα σε μια ατέλειωτη σειρά κακουργημάτων που αφορούν τον μισό Ποινικό Κώδικα.

 

Στην 700 σελίδων πρότασή του, ο Ισ. Ντογιάκος αναφέρεται στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ήδη από τη δεκαετία του 1980 και σε βίαια περιστατικά στα οποία τότε κανείς δεν έδινε σημασία. Η οργάνωση από το 2008 άρχισε να γίνεται πιο επιθετική, έχοντας ως σύνθημα της εγκληματικής δράσης της το «πας μη Ελλην βάρβαρος». Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2012 κι ενώ η δράση της εντείνεται, η οργάνωση καταθέτει καταστατικό στον Αρειο Πάγο και εκλέγεται στη Βουλή. Σύμφωνα με την πρόταση, «τα εγκλήματα τα οποία τελέσθηκαν στο πλαίσιο της παράνομης εγκληματικής δραστηριότητας της “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ” ακόμα και όταν αυτή λειτούργησε υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος ήτοι από 30-8-2012, όταν και για πρώτη φορά κατέθεσε καταστατικό στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, δεδομένου ότι δεν είχε κατατεθεί στον Αρειο Πάγο προηγουμένως άλλο καταστατικό ή Ιδρυτική Δήλωση, και απέκτησε νομική προσωπικότητα. Τις εγκληματικές πράξεις που προαναφέρθηκαν αλλά και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων, οι οποίες επίσης έχουν τελεσθεί, χωρίς όμως αυτές να εμπίπτουν στις ώς άνω διατάξεις του άρθρου 187 του ίδιου Κώδικα, τέλεσαν στελέχη και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εν γνώσει των ηγετικών στελεχών της και με πλήρη κάλυψη των δραστών από αυτά, η οποία στη συνέχεια απέκτησε και τον χαρακτήρα πολιτικού κόμματος».

 

Σκληρή ιεραρχία

 

Διατυπώνοντας το σκεπτικό της παραπεμπτικής του πρότασης, ο Ισίδωρος Ντογιάκος δέχεται ότι υπήρξε ξεκάθαρη ιεραρχία στη Χρυσή Αυγή, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο Ν. Μιχαλολιάκος και ακολουθούν οι Παππάς, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Γερμενής. «Με διαφόρους τρόπους, κυρίως όμως με την εμπρηστική ρητορική τους, τα ηγετικά, κυρίως, στελέχη του κόμματος και όχι μόνο αυτά, είχαν διαμορφώσει στα κατώτερα μέλη και στελέχη των Τοπικών Οργανώσεων, την αταλάντευτη απόφαση να ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε εντολή, οποτεδήποτε, χωρίς αντίρρηση, αμφισβήτηση ή τον παραμικρό, έστω, ενδοιασμό. Πράγματι, όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, τα άτομα αυτά, χωρίς καμία απολύτως περίσκεψη, κριτική ή στοιχειώδη, έστω, σκέψη και ασφαλώς χωρίς καμία απολύτως αντίρρηση, πειθήνια και άβουλα όργανα των κομματικών επιταγών των ηγετικών στελεχών, έσπευδαν για την εκτέλεση των πάσης φύσεως εντολών, έναντι οποιουδήποτε κόστους και τιμήματος, έτοιμα και πρόθυμα να αφαιρέσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές, υποδυόμενοι τους “στρατιώτες” σε μια φανταστική μάχη».

 

Κατά τον εισαγγελέα «η επιχειρησιακή δράση του κόμματος, από την ίδρυσή του, συνίστατο σε αλλεπάλληλες, μεθοδευμένες και σε βάθος χρόνου βίαιες επιθέσεις εναντίον πολιτικών του αντιπάλων, στοχοποιημένων ημεδαπών και αλλοδαπών μεταναστών, στο πλαίσιο δε αυτής τελέστηκαν ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα, όπως ανθρωποκτονίες, τετελεσμένη και σε απόπειρα, βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις, εμπρησμοί, κ.λπ. Είναι βέβαιο ότι καμία απολύτως εγκληματική δράση δεν θα είχε εκδηλωθεί αν δεν εκπορευόταν και δεν καλυπτόταν από την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης-κόμματος και δη τα ανώτερα και τα ανώτατα κλιμάκια αυτής, η οποία σημειωτέον ουδέποτε αποδοκίμασε επίσημα και δημόσια έστω και μία από τις κορυφαίες εγκληματικές πράξεις βίας».

 

Διώκεται η βία

 

«Το φρόνημα και μόνο αυτό δεν διώκεται» επισημαίνει ο εισαγγελέας Εφετών, υπογραμμίζοντας ότι «σκοπός της όλης παράνομης δραστηριότητας της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης ήταν η, με κάθε τρόπο, ακόμα και με τη χρήση βίας, επιβολή σε τρίτους των πολιτικών θέσεων, απόψεων και θεωριών των ηγετικών στελεχών της καθώς και η “τιμωρία” στοχοποιημένων ατόμων με διαφορετικές πολιτικές, ιδεολογικές και κοινωνικές επιλογές και αντιλήψεις. Ασφαλώς δεν είναι δυνατόν οποιοσδήποτε πολίτης να υφίσταται ποινικές κυρώσεις εξ αιτίας των πολιτικών και κοινωνικών απόψεων, ιδεών και θεωριών που ο ίδιος πρεσβεύει. Οταν όμως επιχειρεί την επιβολή τους σε άλλους διά της βίας, οι βίαιες πράξεις του, ως μέσον επιβολής των ιδεών του, δεν είναι δυνατόν να μείνουν ατιμώρητες. Πολλώ δε μάλλον, όταν με τον τρόπο αυτό ενεργεί πολιτικός ή κομματικός φορέας ή σχηματισμός, μέσω των μελών ή στελεχών του, τα οποία ελέγχει και καθοδηγεί με τους κατάλληλους κομματικούς μηχανισμούς που διαθέτει. Σε περίπτωση δε που συντρέχουν οι απαιτούμενες από τον νόμο προϋποθέσεις, κάθε πολιτικό κόμμα ασφαλώς και είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί “εγκληματική οργάνωση”, είτε στο σύνολό του είτε ως προς τα επί μέρους εκείνα πρόσωπα, τα οποία με την κάλυψη του πολιτικού μανδύα ενεργούν κατά τρόπο ποινικά κολάσιμο. Υπέρτατος, συνταγματικά κατοχυρωμένος και ασφαλώς επιβεβλημένος σκοπός λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων αλλά και κάθε άλλου πολιτικού θεσμού είναι η απόλυτη προστασία, εξυπηρέτηση και ανόθευτη λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και όχι η, με οποιονδήποτε τρόπο, φαλκίδευσή του, πολύ δε περισσότερο όταν κάτι τέτοιο επιδιώκεται ή επιτυγχάνεται με πράξεις βίας».

 

Απαξίωση της Βουλής

 

Μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή «οι Βουλευτές της συνειδητά επιδιώκουν να απαξιώσουν το Κοινοβούλιο, τους θεσμούς και τις αρχές του Κράτους». Κι ενώ οι χρυσαυγίτες διαγωνίζονταν σε εμπρηστικές δηλώσεις και επιθέσεις μέσα στο Κοινοβούλιο, «ουδείς εξ αυτών αντέδρασε, έστω και στοιχειωδώς, στην τέλεση έστω και ενός από τα τόσο σοβαρά εγκλήματα που τελέσθηκαν κατά παντός αντιφρονούντα ή στοχοποιημένου ατόμου. Ουδείς εξέφρασε, έστω και τυπικά, ένα λόγο συμπαθείας στα θύματα και στους παθόντες. Αντίθετα, όλοι, ανεξαιρέτως, επιδεικτικά και επανειλημμένα, ο καθένας με τον τρόπο του, άμεσα ή έμμεσα, σιωπηρώς ή διά βοής, αποδέχτηκαν τα διάφορα εγκλήματα και τα αποτελέσματά τους, ενίοτε μάλιστα εγκωμιάζοντας αυτά δημοσίως ή εκθειάζοντας τους δράστες ή ακόμη και στρεφόμενοι φραστικά κατά των παθόντων. Και ασφαλώς όλοι, ανεξαιρέτως, ως Κοινοβουλευτικά στελέχη του, είχαν χαράξει την πολιτική του κόμματος και είχαν εγκρίνει τη δράση του καθώς τους τρόπους και τις μεθόδους εφαρμογής της πολιτικής του αυτής. Η απόλυτη ομοφωνία τους προκύπτει, χωρίς καμία αμφισβήτηση, από το γεγονός ότι όχι μόνο δεν έχει καταγραφεί έστω και μία παραίτηση κάποιου διαφωνούντα, αλλά δεν έχει αρθρωθεί έστω και ένας λόγος αντίθετος στην πολιτική της βίας, πλην ενός Βουλευτή (σ.σ.: αναφέρεται στον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο), ο οποίος παραιτήθηκε από το κόμμα και όχι από τη Βουλευτική έδρα λίγο πριν κληθεί σε απολογία».

 

…………………………………………………………

 

Οι παράνομες δράσεις των ναζί

 

Ξεχωριστό κεφάλαιο για κάθε μία από τις εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής αφιερώνει στην πρότασή του ο Ισίδωρος Ντογιάκος, με κορυφαία εγκλήματα τις δολοφονίες, ανάμεσά τους και εκείνη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Ο εισαγγελικός λειτουργός αποδίδει τη δολοφονία Φύσσα σε συντονισμένη ενέργεια των μελών της εγκληματικής οργάνωσης καθώς το θύμα ήταν «γνωστός στην ευρύτερη περιοχή για τις αντίθετες προς τη “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” πολιτικές του απόψεις και εν γένει για τις αντιφασιστικές του ιδέες». Τα τρία θανατηφόρα χτυπήματα με το μαχαίρι σε εξαιρετικά ευαίσθητα σημεία του σώματός του μαρτυρούν την ένταση του δόλου του δράστη της ανθρωποκτονίας Γεωργίου Ρουπακιά. Κατά τον εισαγγελέα «τόσο η δολοφονική ενέργεια του Ρουπακιά όσο και οι ενέργειες των άλλων προσώπων από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας τα οποία έσπευσαν και βρέθηκαν στο σημείο ασφαλώς και είναι εναρμονισμένες στο πνεύμα της έντονης βιαιότητας που διαπνέει ο “ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, τα μέλη και τα στελέχη του απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους, όπως άλλωστε εναργώς αναδεικνύεται και από διάφορα άλλα βίαια και εγκληματικά επεισόδια. Η όλη εγκληματική δράση οργανώθηκε από την ηγεσία της συγκεκριμένης Τοπικής Οργάνωσης και συγκεκριμένα τον υπεύθυνο αυτής Γεώργιο Πατέλη. Ομως το εύρος και η ταχύτητά της, ο μεγάλος αριθμός των ατόμων που ανταποκρίθηκε στο σχετικό κάλεσμα-εντολή του συνιστά υλοποίηση των αρχών και των θέσεων της Χρυσής Αυγής».

 

Τα υπόλοιπα χτυπήματα μεθοδεύτηκαν από ανώτερα στελέχη του κόμματος και εκτελέστηκαν είτε από τα «τάγματα εφόδου» είτε από μεμονωμένα άτομα μέλη της Χ.Α., είναι οι επιθέσεις σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα, εναντίον του κοινωνικού χώρου «Αντίπνοια» στην περιοχή των Πετραλώνων, η δολοφονία του Πακιστανού ποδηλάτη Shahzad Luqman στα Πετράλωνα, η επίθεση σε βάρος του ανήλικου μαθητή στο Λύκειο Φαλήρου, η επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, οι διαδοχικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών σε περιοχές της Αθήνας, η ληστεία από μέλη της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα και, τέλος, η επίθεση σε βάρος μεταναστών στην Ιεράπετρα Κρήτης.

 

Από τη συνολική εκτίμηση όλου του αποδεικτικού υλικού, το οποίο συγκεντρώθηκε από τη διενέργεια της κύριας ανάκρισης των εφετών Ι. Κλάπα, Μ. Δημητροπούλου και Μ. Σιμιτσή, πρώτη διαπίστωση μπορεί να αποτελέσει η πλήρης επιβεβαίωση των συμπερασμάτων και απόψεων του διενεργήσαντος την προκαταρκτική εξέταση αντεισαγγελέα. «Ολες οι δράσεις των Τοπικών Οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα εντάσσονται σε ένα ενιαίο σχεδιασμό στρατηγικής, λήψης και εκτέλεσης των αποφάσεων από την ηγεσία του “Κινήματος”, όπως αποκαλείται η εν λόγω Οργάνωση από την ηγεσία και τα μέλη της. Η εντολή διαβιβάζεται από τον Αρχηγό στον Υπαρχηγό και στη συνέχεια από τον τελευταίο στους κατά σειρά κατώτερους στην ιεραρχία μέχρι την τελική υλοποίησή της[...]»

 

«Είναι καιρός να αντιληφθείτε ότι οι δρόμοι μάς ανήκουν πλέον ολοκληρωτικά, χωρίς κανένα ίχνος παραχώρησης. Μπορείτε να αλλάξετε μυαλά και να πορευθείτε στο δρόμο μας, το δρόμο της Φύσης, της Δύναμης και της Ανθρώπινης Ιστορίας. Κάντε το, ειδάλλως εξαφανιστείτε από μπροστά μας, γιατί Εμείς οι Δυνατοί θα σας λιώσουμε σαν τα σκουλήκια. Τσακίστε με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο, ο,τιδήποτε και αν χρειαστεί, τον κάθε βλάκα που θα τολμήσει να αμφισβητήσει εσάς και τις ιδέες σας. Κάντε τους να μετανιώσουν για τις επιλογές τους». Γεώργιος ΜΙΣΙΑΚΑΣ (Γ. Μάστορας)

 

………………………………………………………………….

 

Νέα συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη

 

Νέο ηχητικό δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Χρυσή Αυγή μέσω ρωσικού ιστότοπου. Πρόκειται για συνομιλία του τέως γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Π. Μπαλτάκου με τον προφυλακισθέντα βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη. Ο διάλογος που ακούγεται σύμφωνα με την ιστοσελίδα retube.ru έχει ως εξής:

 

Κασιδιάρης: Τώρα είναι ο Ντογιάκος.

Mπαλτάκος: Ο Ντογιάκος είναι ο εισαγγελέας που θα αποφασίσει;

Κασιδιάρης: Τώρα είναι ο Ντογιάκος ο εισαγγελέας που παρακολουθεί την ανάκριση, που είναι και υποχείριο του Σαμαρά όμως.

Μπαλτάκος: Ο Ντογιάκος είναι σίγουρα.

 

Η φιλοχρυσαυγίτικη ιστοσελίδα defencenet.gr αναφέρει ότι κύκλοι προσκείμενοι στον τέως γ.γ. της κυβέρνησης ανέφεραν ότι το καταφατικό της απάντησής του αφορά το ότι είναι ο Ντογιάκος που παρακολουθεί την ανάκριση και όχι ως προς το «υποχείριο Σαμαρά».

 

 

 

 

 

Scroll to top