astynomia

17/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Οι αστυνομικοί συνέλαβε τρία μέλη της συμμορίας και ισάριθμους γονείς, ενώ αναζητούνται άλλα δύο -μεταξύ των οποίων και ο δικηγόρος που νομιμοποιούσε τις υιοθεσίες.
      Pin It

Κύκλωμα Βουλγάρων που προέβαινε σε παράνομες υιοθεσίες παιδιών εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Στην κοινή επιχείρηση που έγινε την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα συνελήφθησαν τρία μέλη της συμμορίας και ισάριθμοι γονείς παιδιών ενώ αναζητούνται ακόμη γυναίκα από την Βουλγαρία και ένας ημεδαπός 62χρονος δικηγόρος ο οποίος και «φρόντιζε» να νομιμοποιεί τις υιοθεσίες.

Τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, αφού άλλοι ήταν υπεύθυνοι για τον εντοπισμό και τη μεταφορά γυναικών και ζευγαριών που θα έδιναν τα βρέφη τους προς υιοθεσία, ή γυναικών που θα δεχόντουσαν να τεκνοποιήσουν με σκοπό να δώσουν το μωρό για υιοθεσία έναντι χρηματικής αμοιβής και άλλοι ήταν εκείνοι που αναλάμβαναν τη φιλοξενία των γυναικών ή των οικογενειών που έδιναν τα βρέφη για υιοθεσία. Τέλος, ο 62χρονος ημεδαπός δικηγόρος ήταν υπεύθυνος για να καλύπτει τα διαδικαστικά θέματα για τις παράνομες υιοθεσίες.

Εκτός από τις παραπάνω συλλήψεις οι αστυνομικοί «έσωσαν» δυο νεογνά και ένα βρέφος τα οποία μεταφέρθηκαν για μέριμνα και προστασία σε νοσοκομεία.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του κώδικα περί υιοθεσιών και κώδικα περί μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών.

 
efsyn.gr

Scroll to top