19/11/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι μικροί… μίλησαν!

      Pin It

Του Τάσου Τσατάλη

 

Από το ξεκίνημα της φετινής ιστορίας με την ΑΕΚ, έγινε σαφές πως αν δεν την βγουν τρεις – τέσσερις από τους πιτσιρικάδες, η κατάσταση θα γινόταν δραματική. Δέκα ματς στο πρωτάθλημα και δεν υπήρχε ούτε… ίχνος ελπίδας. Στη Βέροια, όμως, για πρώτη φορά «μίλησαν» δύο από τις μεγαλύτερες ελπίδες που έχει για το μέλλον: Ταξιάρχης Φούντας και Γιώργος Κατίδης.

 

Ο Φούντας, που έκλεισε τα 17 τον Σεπτέμβριο, ήρθε στην ΑΕΚ σαν κεντρικό χαφ στα 15 του. Εκεί τον χρησιμοποίησε και πέρσι, προς το τέλος, ο Κωστένογλου. Ο Βλάχος έκρινε ότι για τον άξονα δεν τον βοηθάει το ύψος του, παρότι οι συμπαίκτες του στη Νέων της ΑΕΚ τον φώναζαν «Τσάβι».

 

Αρχισε, λοιπόν, ο Βλάχος το πείραμα με τη χρησιμοποίησή του στα δεξιά και δέχτηκε πολλή κριτική γι’ αυτό. Τελικά, τον δικαιώνει ο Λίνεν. Τον χρησιμοποιεί στην ίδια θέση και αφού μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα τού τα έψαλε κανονικά, γιατί θεωρεί πως έχει τάσεις «βεντετισμού», τον είδε χθες στην ουσία να «καθαρίζει» το ματς.

 

Το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ήταν καθαρά προσωπική του υπόθεση. Και ο τρόπος που κέρδισε την μπάλα και η θαυμάσια εκτέλεση. «Ασορτί» η παρουσία του σε όλο τον αγώνα. Και πίσω και μπροστά.

 

Ο Κατίδης ήταν η μεγάλη μεταγραφή της ΑΕΚ το καλοκαίρι, με τη συνδρομή του ομογενή μάνατζερ Φωτίου. Ομως, και γι’ αυτόν ακόμη… ψάχνουν τη θέση του. Στα άκρα δεν μπορεί, είναι φανερό. Ο Λίνεν χθες τον έβαλε στην κορυφή κι άφησε τον Φουρτάδο αριστερά. Του βγήκε.

 

Ο Κατίδης έκανε μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 19΄ και με τη συνδρομή του ποδοσφαιριστή από το Πράσινο Ακρωτήρι έφερε την ΑΕΚ μπροστά. Οσο ήταν στο γήπεδο, προβλημάτιζε τους αντιπάλους του συνεχώς. Βρήκε τη θέση του; Δύσκολο να το πεις, αλλά σίγουρα ο άξονας τού πάει. Λίγο πιο πίσω, λίγο πιο μπροστά, κάπου εκεί γύρω πάντως.

 

Και ο Λίνεν βέβαια έχει κάθε λόγο να παίρνει τα πάνω του από χθες. Ολοι περίμεναν να δουν τι θα κάνει μετά τη χτεσινή μέρα και στο εξής η ΑΕΚ στα ματς όπου έπρεπε να πάρει βαθμούς. Το να πηγαίνει εκτός έδρας αυτή η ομάδα, άσχετα από τον αντίπαλο, και να φεύγει όχι απλά με το «διπλό», αλλά με ένα «0-4», είναι πολύ πιο πάνω από οτιδήποτε καλό μπορούσαν να φανταστούν οι οπαδοί της.

 

Τώρα βέβαια, υπάρχει θέμα διαχείρισης. Μην ξεχνιόμαστε. Η ΑΕΚ, όσο το παιχνίδι παιζόταν, δεν ήταν ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη από άλλα παιχνίδια φέτος. Ποια ήταν η διαφορά; Για πρώτη φορά την «πήγε» μια καθοριστική συγκυρία, δηλαδή το φάουλ του Κατίδη, που δεν μπαίνει εύκολα γκολ από τη συγκεκριμένη θέση.Το 0-1 τους έκανε όλους να το πιστέψουν.

 

Scroll to top