19/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αυλαία με τον γραμματέα

Η ΔΗΜΑΡ ολοκληρώνει σήμερα τις εσωτερικές διαδικασίες, στις οποίες μπήκε μετά τις ευρωπαϊκές κάλπες, με την εκλογή Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και του επικεφαλής της.
      Pin It

Αφού έκλεισε το μέτωπο με τους βουλευτές, συνομολογώντας συμβιβαστική «ανακωχή» μαζί τους, ο Φώτης Κουβέλης ολοκληρώνει σήμερα την παρατεταμένη εσωτερική διαδικασία στην οποία εισήλθε η ΔΗΜΑΡ από τις ευρωεκλογές μέχρι το συνέδριο, με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και την εκλογή νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και γραμματέα.

 

Οι αντικειμενικές δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει συνολικά η Αγίου Κωνσταντίνου, ηγεσία και βουλευτές, στην προσπάθεια ανάκαμψης του κόμματος, δεν επιτρέπουν συνέχιση της εσωστρέφειας, και μάλιστα σε μια εξόχως ρευστή πολιτική συγκυρία, όπου οι πρόωρες εκλογές δεν μπορούν να αποκλειστούν.

 

Ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του θα αναφερθεί στις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος με επίκεντρο τον στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης, ενώ θα υπενθυμίσει ότι η ΔΗΜΑΡ τάσσεται υπέρ της αλλαγής κυβέρνησης για να υπάρξει αλλαγή πολιτικής.

 

Ο νυν γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα επανεκλεγεί στη θέση του (πρώτος σε σταυρούς στο συνέδριο), ενώ ίσως υπάρξει αντίπαλη υποψηφιότητα από το Αριστερό Δίκτυο που αναμενόταν να συνεδριάσει το βράδυ για να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει.

 

Παρά το αίτημα για σαρωτικές αλλαγές στην ηγετική ομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποψηφιότητα για το ανώτατο κομματικό όργανο, την Εκτελεστική Επιτροπή, θα βάλουν τα περισσότερα από τα κορυφαία στελέχη που ήταν δίπλα στον Φώτη Κουβέλη, επικαλούμενα το πλασάρισμά τους σε υψηλές θέσεις στα αποτελέσματα του πρόσφατου συνεδρίου.

 

Οι βουλευτές, σύμφωνα με το νέο καταστατικό, εφόσον δεν είναι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δεν συμμετέχουν ex officio στο όργανο και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Ως εκ τούτου, πλην του Νίκου Τσούκαλη και της Μαρίας Γιαννακάκη, οι υπόλοιποι βουλευτές είτε θα παρευρεθούν ως παρατηρητές είτε θα απουσιάζουν.

 

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 

Scroll to top