18/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επιμέλεια: Δημήτρης Σταθόπουλος

Ατζέντα

      Pin It

Επιμέλεια: Δημήτρης Σταθόπουλος

 

Εκδηλώσεις

 

Floral

Το Floral συνεχίζει να υποδέχεται γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα σε live εμφανίσεις στον γνώριμο και φιλόξενο χώρο του στα Εξάρχεια.

 

Σάββατο 18/10

Blues Revenge Feat Δημήτρης Πολύτιμος

Σαράντα εννιά χρόνια On The Road κλείνει φέτος ο Δημήτρης Πολύτιμος, ο μεγαλύτερος σε ηλικία (είναι 81 ετών), Ελληνας ροκ καλλιτέχνης με σημαντικές συνεργασίες όπως τους Aphrodite’s Child και συμμετοχές σε ιστορικούς δίσκους του ελληνικού ροκ. Οι Blues Revenge είναι ένα σχήμα που στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά των blues, εμπλουτίζοντάς τα με στοιχεία από άλλες μουσικές.

Στις 22.00, Είσοδος 3 ευρώ

 

Τετάρτη 22/10

Σεμινάριο «Αφήγηση Ζωής»

Το βιωματικό σεμινάριο γραφής «Αφήγηση Ζωής» της δημοσιογράφου και συμβούλου ανθρωπίνων σχέσεων, Κρυσταλίας Πατούλη, διανύει τον 5ο χρόνο του με πολλές συνεργασίες και εκδηλώσεις στο ενεργητικό του. Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο: http://afigisizois.wordpress.com/about/

Στις 19.00, Ελεύθερη είσοδος

 

Παρασκευή 24/10

Φένια Παπαδόδημα – DELOS PROJECT

Μία πρωτότυπη προσέγγιση της world fusion μουσικής. Η χρήση μουσικών «fragments», που ανήκουν σε κώδικες μη δυτικών μουσικών παραδόσεων, παντρεύεται με ώριμη δεξιοτεχνία μ’ ένα rhythm section βασισμένο στο αφρικάνικο groove.

Στις 22.00, Είσοδος 3 ευρώ

 

Σάββατο 25/10

Kelly Kaltsi & The Special K’Z

Η τραγουδίστρια και performer Κέλλυ Καλτσή μαζί με μια παρέα εναλλακτικών μουσικών μάς οδηγούν σε γνώριμα μουσικά μονοπάτια κλείνοντάς μας το μάτι μέσα από ευφάνταστες διασκευές και αναπάντεχα «παντρέματα». Στον μουσικό τους λαβύρινθο οι Placebo συναντούν την «πειραγμένη» Nancy Sinatra, τους Belleruche και τους The xx αλλά και την… Ελένη Βιτάλη με τρόπο που δεν την έχουμε ξανακούσει.

Watch// https://www.youtube.com/user/KellyKaltsiOfficial

Follow// http://twitter.com/kellykaltsi

Στις 22.00, Είσοδος 3 ευρώ

Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια, Τηλ.: 210 3800070

 

………………………………………

 

ΘΕΑΤΡΟ

Συμβαίνει τώρα

Μέχρι 26 Οκτωβρίου

Το Θέατρο Τέχνης ανοίγει τις πόρτες του για τη νέα σεζόν με δύο νεοελληνικά έργα που μιλούν για τη σύγχρονη πραγματικότητα, το «Αλμανακ» και το «Ασκήσεις για γερά γόνατα». Γράφτηκαν για το Θέατρο Τέχνης, ανέβηκαν με επιτυχία στο Υπόγειο κατά τη χειμερινή σεζόν 2013 – 14, βραβεύτηκαν από τη διεθνή διοργάνωση Eurodram και τώρα επαναλαμβάνονται σε ενιαία παράσταση με τον τίτλο «Συμβαίνει τώρα», η οποία εντάσσεται στη Θεματική: «2014: 6 χρόνια κρίση / 60 χρόνια Υπόγειο».

Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, 210 3228706

 

…………………………………………..

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Dilemma Live

Λίγες ημέρες πριν από την κυκλοφορία του νέου τους album «Oblivion» οι Dilemma εμφανίζονται για μία μοναδική βραδιά στο café του Νομισματικού Μουσείου. Παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους, που εκτός από αναφορές στη δισκογραφία τους περιλαμβάνει και γνωστά αγαπημένα κομμάτια από το διεθνές ρεπερτόριο. Ενα σπάνιο παιχνίδι ανάμεσα στην κλασική, την jazz και τη new wave σκηνή με rock αποχρώσεις.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 21.00, Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα, 210 3610067

 

………………………………………….

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

Κυνήγι μανιταριών στο Ζαγόρι

Το Aristi Mountain Resort σε συνεργασία με την εταιρεία δραστηριοτήτων Trekking Hellas οργάνωσαν μια εκδρομή στις 31/10 – 02/11 & 14/11 – 16/11, με στόχο τη γνωριμία και τη συλλογή άγριων μανιταριών, τους τρόπους μαγειρέματός τους και την απόλαυσή τους μέσα από παραδοσιακές συνταγές της περιοχής! Ενας ειδικός στη συλλογή άγριων μανιταριών θα σας συνοδεύσει στην εκδρομή, θα σας βοηθήσει στη συλλογή, την ταυτοποίηση, τη διαλογή άγριων μανιταριών.

Από 31 Οκτωβρίου. Πληροφορίες: 2653 041330, www.aristi.eu

 

…………………………………………

 

ΗΜΕΡΙΔΑ

1ο TEDxLarissa

Με θεματικό της άξονα την ανάπτυξη και με στόχο τη διάδοση ιδεών που πρέπει και αξίζει να μοιράζονται, ομάδα εθελοντών διοργανώνει ημερίδα στη Λάρισα, που περιλαμβάνει ένα παζλ ομιλιών διακεκριμένων στους κλάδους τους. Το 1ο TEDxLarissa ρωτά και επιχειρεί να απαντήσει: Τι συνιστά ανάπτυξη; Πώς μπορεί να κατανεμηθεί και στην Περιφέρεια, δεδομένου ότι το ανθρώπινο δυναμικό που την παράγει ζει δίπλα μας, μαζί μας; Σκέψεις, απορίες και απαντήσεις θα κατατεθούν στην ημερίδα διαμοιρασμού απόψεων που θα ωθήσει καινοτόμες, ακόμα και ριζοσπαστικές ιδέες να «φωτιστούν».

Σάββατο 25 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ., Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας, http://tedxlarissa.gr

 

…………………………………………

 

ΒΙΒΛΙΟ

Διάπλους

Το βιβλίο «Διάπλους» του Γιώργου Θ. Χρόνη, τ. προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, θα παρουσιάσουν οι εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο» και το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών τη Δευτέρα στις 18.00 στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζερβός» του ΕΙΕ. Για το βιβλίο, που είναι ένα βιωματικό και ιστορικό ταξίδι στην ελληνική ωκεανογραφική έρευνα, θα μιλήσουν οι Ι. Τσουκαλάς, Β. Λυκούσης και Κ. Γαβρόγλου με συντονιστή τον Δ. Γεωργόπουλο.

 

…………………………………………

ΜΟΥΣΙΚΗ

QuanticLiveBand

Με αφορμή τον νέο του δίσκο «Magnetica» ο ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό Will Holland (aka Quantic) θα βρεθεί για δύο εκρηκτικά live στο Gagarin 205 και το Block 33. Και τι φέρνει στις αποσκευές του; Αγαπημένα κομμάτια που ξεχώρισαν σε όλη την πορεία του αλλά και τον πιο ώριμο μέχρι τώρα δίσκο της καριέρας του παρέα με την καλύτερη μπάντα που είχε ποτέ. Η μουσική του συνδέει με έναν ιδιαίτερα ευφυή τρόπο στοιχεία της ηλεκτρονικής, folk, reggae, soul, highlife και cumbia μουσικής διαμορφώνοντας έναν προσωπικό ήχο που φέρνει το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αιθιοπία, την Τζαμάικα, τη Βραζιλία και την Αγκόλα, μεταξύ άλλων, κοντά.

23 Οκτωβρίου, Gagarin 205, Αθήνα και 25 Οκτωβρίου, Block 33, Θεσσαλονίκη

 

……………………………………….

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Εργαστήρι υποκριτικής στο zp87

Η ενασχόληση μ’ ένα έργο κι ένα ρόλο δίνει τη δυνατότητα ν’ ανακαλύψουμε πολλά για τον κόσμο, τις σχέσεις των ανθρώπων αλλά και για τον εαυτό μας. Κάθε Πέμπτη στο τμήμα αρχαρίων, στόχος των μαθημάτων-συναντήσεων είναι μέσα από μια σειρά αυτοσχεδιασμών και ασκήσεων, η χαλάρωση, το παιχνίδι, η επικοινωνία. Τελική επιδίωξη, η παρουσίαση μιας performance τον Ιούνιο με τη συμμετοχή όσων μαθητών το επιθυμούν.

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 19.00-21.00. Πληροφορίες: Ζωοδόχου Πηγής 87, Εξάρχεια, Τηλ.: 6972267317, [email protected]

 

[email protected]

 

Scroll to top