19/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τα προσωπικά της δεδομένα έγιναν ξανά φέιγ βολάν

Μια 25χρονη που βρέθηκε θετική στον ιό HPV (κονδυλώματα) βλέπει, για δεύτερη φορά μάλιστα, την ιατρική γνωμάτευση από ιδιωτικό νοσοκομείο να δημοσιοποιείται με... φωτοτυπίες, ενώ δημιουργήθηκε και «σύγχυση» με τον ιό HIV (AIDS).
      Pin It

ΛΕΣΒΟΣ Της Ανθής Παζιάνου

 

Το έγγραφο που έγινε φυλλάδιο στη Μυτιλήνη

Το έγγραφο που έγινε φυλλάδιο στη Μυτιλήνη

Διαπόμπευση χωρίς προηγούμενο γνώρισε για δεύτερη φορά 25χρονη από τη Μυτιλήνη, που έγινε αντικείμενο σχολιασμού από επαγγελματίες και περίοικους του κέντρου της Μυτιλήνης, διαπιστώνοντας ότι μοιράστηκαν σαν… φέιγ βολάν αντίγραφα ιατρικής γνωμάτευσης ιδιωτικού νοσοκομείου Αθηνών που ανέφεραν ότι βρέθηκε θετική στον ιό HPV (κονδυλώματα). Για τους περίοικους όμως, η σύγχυση ήταν εμφανής, αφού κατευθείαν διαδόθηκε ότι η 25χρονη ήταν θετική στον ιό του AIDS (ΗIV).

 

Τα ’χω χάσει

 

Μετά από σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Εμπρός», άμεσα κινήθηκε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης που διέταξε έρευνα. Η ίδια και η οικογένειά της, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν την ποινική δίωξη συγκεκριμένου δράστη με τον οποίο είχε πριν από χρόνια επαγγελματική σχέση και -σύμφωνα με το οικογενειακό της περιβάλλον- ο ίδιος έχει εμμονή μαζί της και θέλει πάση θυσία να την εκδικηθεί. Μάλιστα, εκκρεμεί ήδη μια μήνυση σε βάρος του που δεν έχει εκδικαστεί. Είναι η δεύτερη φορά σε τρεις μήνες που δημοσιοποιείται η ιατρική της γνωμάτευση, η ίδια δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ότι τα έχει χάσει και αποκλείει να έχουν διαρρεύσει από το ιδιωτικό νοσοκομείο.

 

Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι πάνω στο έγγραφο αναφέρονταν η ημερομηνία εξέτασης, που έγινε το 2010, αλλά και καθαρά τα στοιχεία, όνομα και επώνυμο της ασθενούς, καθώς και η διεύθυνσή της στη Μυτιλήνη. Ενθαρρυντικό, από την άλλη, το ότι -θέλοντας να προστατεύσουν την 25χρονη από την περαιτέρω διαπόμπευση- οι περίοικοι μάζεψαν και πέταξαν άμεσα τις φωτοτυπίες και καταδίκασαν το γεγονός. Για την πράξη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, τόσο το ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας.

 

Scroll to top