19/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Φ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν του έδωσαν ούτε την άδεια απόλυσης!

      Pin It

«Μου φέρονται απαίσια, δεν μου δίνουν άδεια για να φύγω»! Αυτά φέρονται να ήταν τα τελευταία λόγια του άτυχου Πατρινού οπλίτη, Φώτη Ανδρικόπουλου, προς τον αρραβωνιαστικό της αδελφής του, μία μόλις ημέρα πριν από τη συμμετοχή του στη μοιραία άσκηση που οδήγησε στον θάνατό του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόσμος της Πάτρας», που προκάλεσε αναστάτωση χθες στο Γενικό Επιτελείο Στρατού.

 

Αναληθές χαρακτήρισε το δημοσίευμα το ΓΕΣ, το οποίο χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία υπογράμμισε πως «η οικογένεια του θανόντα αποτελεί για τις Ενοπλες Δυνάμεις μέλος της οικογένειάς των, με ιδιαίτερη σημασία και θέση και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποδίδεται σε αυτήν η απαιτούμενη ένδειξη τιμής από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών».

 

Οι συντάκτες του επίμαχου δημοσιεύματος επιμένουν πως δεν υπάρχει καμία αναλήθεια στο άρθρο. Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες συναδέλφων πεζοναυτών του Ανδρικόπουλου σε μέλη του δικτύου Σπάρτακος την επομένη μέρα του δυστυχήματος, ο 19χρονος πεζοναύτης «σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα ζήτησε άδεια και του την αρνήθηκαν». Τα στοιχεία αυτά -αν επιβεβαιωθούν- θα καταρρίψουν τον αρχικό ισχυρισμό των αξιωματικών της μονάδας του, ότι ο άτυχος νέος -παρά το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες θα απολυόταν- επέμενε ο ίδιος να μη λάβει άδεια προκειμένου να συμμετάσχει στην άσκηση.

 

Εξάλλου, οι συνάδελφοί του (της ίδιας σειράς με αυτόν) κατήγγειλαν στο δίκτυο Σπάρτακος την άσχημη συντήρηση των όλμων, οι οποίοι εμφανίζονταν «πολύ βρόμικοι, γεμάτοι πυρίτιδα». Πάντως -σύμφωνα με πληροφορίες- τον δρόμο της δικαιοσύνης για τον θάνατο του παιδιού τους ετοιμάζονται να ακολουθήσουν οι γονείς του Ανδρικόπουλου, οι οποίοι παρουσιάζονται εξαγριωμένοι με την αποζημίωση των… 13.000 ευρώ που αναμένεται να λάβουν.

 

Κώστας Ζαφειρόπουλος

 

Scroll to top