Pin It

Της Διαλεκτής Αγγελή

 

Σε αναγκαστική παραίτηση, με την πρόφαση της χαμηλής απόδοσης, οδήγησαν εργαζόμενο του τεχνικού τμήματος της WIND ο υπεύθυνος του τμήματος και η εκπρόσωπος της διεύθυνσης προσωπικού, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων TIM (WIND).

 

«Την περασμένη Τετάρτη ο μάνατζερ του τεχνικού τμήματος μαζί με έναν εκπρόσωπο της διεύθυνσης προσωπικού κάλεσαν τον συνάδελφο, που δεν είχε κλείσει ούτε ενάμιση χρόνο εργασίας στο τμήμα, και αφού του είπαν ότι, ύστερα από αξιολόγηση που του έγινε, η απόδοσή του κρίθηκε χαμηλή και άρα ακατάλληλη, τον ανάγκασαν να υπογράψει την παραίτησή του.

 

»Η εταιρεία θέλει να διατηρήσει λευκό ιστορικό ώστε να συνεχίσει να προσλαμβάνει εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων voucher» μας λέει ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων, Στέφανος Μάλαμας. «Του είπαν να παραδώσει την εταιρική ταυτότητα και το κινητό και του απαγόρευσαν να εμφανιστεί την επομένη για να χαιρετήσει τους συναδέλφους του».

 

Την επαύριο πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση εργαζομένων τόσο έξω από το γραφείο του υπευθύνου του τμήματος όσο και του στελέχους της διεύθυνσης προσωπικού. Ο δεύτερος ουδέποτε έδωσε απάντηση στα ερωτήματα που του τέθηκαν σχετικά με τον λόγο απόλυσης του εργαζόμενου και κατά πόσο η υπογραφή της παραίτησης έγινε κατόπιν πιέσεων.

 

«Η περίπτωση του συναδέλφου δεν είναι πρωτοφανής. Τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν γίνει πάνω από 40 απολύσεις με παρόμοια χαρακτηριστικά. Από το 2008, όταν και συγχωνεύτηκε η Tellas με τη Wind, το προσωπικό έχει μειωθεί στο μισό. Η εταιρεία θέλει να εντατικοποιήσει την εργασία, να μειώσει το υπάρχον προσωπικό και στη θέση των παλιών εργαζομένων να προσλαμβάνει φτηνά εργατικά χέρια μέσω προγραμμάτων voucher».

 

Από την πλευρά της η εταιρεία κάνει λόγο για αυθαίρετη ερμηνεία των γεγονότων από το σωματείο. Υποστηρίζει ότι μια ιδιωτική επιχείρηση μπορεί να προβεί σε αλλαγές του προσωπικού της και τονίζει ότι από την αρχή της χρονιάς έχει προσλάβει 80 άτομα με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

 

Χθες το μεσημέρι το σωματείο, με την υποστήριξη των εργαζομένων, πραγματοποίησε παρέμβαση στο γραφείο του υπευθύνου του τεχνικού τμήματος. Ακολούθησε Γενική Συνέλευση όπου συζητήθηκε το μέλλον των κινητοποιήσεων ενάντια στις απολύσεις προσωπικού. Βασικό αίτημα των εργαζομένων αποτελεί η υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η μετενέργεια της οποίας λήγει την 1η Δεκεμβρίου.

 

Scroll to top