19/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΜΟΣΧΑΤΟ - ΕΠΙΘΕΣΗ

Ισλαμοφοβία με… απόδειξη

      Pin It

Της Αφροδίτης Τζιαντζή

 

Στόχος ρατσιστικής επίθεσης έγινε χθες τα ξημερώματα το Ελληνο-Αραβικό Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Μοσχάτο. Αγνωστοι βεβήλωσαν τον χώρο, που λειτουργεί και ως τόπος προσευχής, πετώντας στην είσοδο μια ματωμένη γουρουνοκεφαλή, γράφοντας υβριστικά συνθήματα κατά του ισλάμ, σχεδιάζοντας στην πόρτα κόκκινο σταυρό και πετώντας μπογιές. Την υπόθεση ερευνά το κλιμάκιο αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της ΕΛ.ΑΣ., που κατέφτασε στον χώρο το μεσημέρι. Οπως επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες ξέχασαν την απόδειξη αγοράς της γουρουνοκεφαλής, στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στα ίχνη τους.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μουσουλμανικές ενώσεις και χώροι λατρείας γίνονται στόχοι ρατσιστικών επιθέσεων, με σοβαρότερη την απόπειρα εμπρησμού σε υπόγειο τζαμί στον Αγιο Παντελεήμονα το 2010, ενόσω μέσα προσεύχονταν περίπου 40 μετανάστες. Τον Μάιο του 2013 η Ενωση Μουσουλμάνων Ελλάδας δέχτηκε υβριστική επιστολή με την απειλή ότι «αν δεν φύγετε όλοι από τη χώρα, θα σας σφάξουμε σαν τα κοτόπουλα». Η επιστολή, που είχε την υπογραφή της Χρυσής Αυγής, διαψεύστηκε φυσικά από τη ναζιστική οργάνωση.

 

Η ισλαμοφοβική προπαγάνδα, που αναβιώνει με πρόσχημα τα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους, ταυτίζοντας το ισλάμ με την τρομοκρατία, δεν μένει μόνο στα λόγια. Ισλαμοφοβικά συνθήματα κυριάρχησαν και στην πρόσφατη λιτανεία-πορεία στο Μοναστηράκι κατά της ανέγερσης τζαμιού, που διοργάνωσαν παραθρησκευτικές οργανώσεις και ακροδεξιοί κύκλοι με πολύ μικρή συμμετοχή.

 

«Ως Ελληνίδα μουσουλμάνα, που η θρησκεία μου προστατεύεται από το Σύνταγμα, νιώθω προσβεβλημένη προσωπικά. Οι δράστες στρέφονται συλλήβδην κατά του ισλάμ, στοχοποιώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα», μας λέει η Αννα Στάμου, εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας και επιστημονική συνεργάτις του Ελληνο-Αραβικού Κέντρου.

 

Scroll to top