epivatigo-ploio-akoua

19/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Έχασαν τις άγκυρές τους

Τα επιβατηγά πλοία «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» και «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ» έχασαν τις άγκυρές τους το βράδυ του Σαββάτου, στην Κάρπαθο και στη Κυλλήνη, αντίστοιχα, και απαγορεύτηκε ο απόπλους τους.
      Pin It

Τις άγκυρές τους τους έχασαν το βράδυ του Σαββάτου δύο επιβατηγά πλοία στην Κάρπαθο και στη Κυλλήνη. Συγκεκριμένα η Λιμενική Αρχή Καρπάθου ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» για απώλεια της αριστερής άγκυρας, μετά τον απόπλου του από το λιμάνι «Πηγαδιών» της Καρπάθου.

Το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου, όπου αποβιβάστηκαν 210 επιβάτες, 15 φορτηγά, 16 ΙΧ και 6 δίκυκλα, ενώ μετά από επιθεώρησης του από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, διαπιστώθηκε η απώλεια της αριστερής άγκυρας από θραύση του κλειδιού της αλυσίδας.

Από την Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του «ΠΡΕΒΕΛΗΣ», ενώ μετά από την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των δρομολογίων του για Χάλκη-Διαφανη Καρπάθου-Πηγάδια Καρπάθου-Κάσο-Σητεία-Ηράκλειο-Ανάφη-Σαντορίνη-Μήλο-Πειραιά.

Ενημερώθηκε το βράδυ του Σαββάτου το Α' Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, από τον πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ», το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Κυλλήνης με προορισμό το λιμάνι Πόρου, για απώλεια της αριστερής άγκυρας, μέσα στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Το «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ» κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πόρου, όπου απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την Λιμενική Αρχή, ενώ μετά απο επιθεώρηση του από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας καθώς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η εκτέλεση μεμονωμένου πλου με προορισμό το λιμάνι της Κυλλήνης.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

efsyn.gr

Scroll to top