theodorakis

19/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν έχει κοινή ατζέντα με Τσίπρα – Καμμένο

Παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του «Ποταμιού» ευαγγελίζεται τη συνεννόηση με όλα τα κόμματα, δηλώνει ότι δεν θέλει να είναι στο ίδιο κάδρο με τη συμμαχία Τσίπτα - Καμμένου. Μίλησε για την ακύρωση του ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών .
      Pin It

«Να πάψει η κυβέρνηση να παριστάνει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ» δηλώνει στο «Έθνος της Κυριακής» ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του «Ποταμιού» ευαγγελίζεται τη συνεννόηση με όλα τα κόμματα σε όποιο τομέα υπάρχει συμφωνία, λέει ότι «το Ποτάμι δεν έχει κοινή ατζέντα με τη συμμαχία Τσίπρα – Καμμένου και δεν θέλει να είναι στο ίδιο κάδρο».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκλείει ακόμα και τις τυπικές συναναστροφές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακύρωση του ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζει: «Συναντήσεις δεν μπορούν να γίνουν με τα στελέχη των δύο κομμάτων να συμπεριφέρονται σαν μονομάχοι στο Κολοσσαίο. Είναι μια άρρωστη ατμόφαιρα που πνίγει κάθε απόπειρας ουσιαστικής συζήτησης».

Ωστόσο, κύκλοι της Κουμουνδούρου δήλωναν ότι «ο ίδιος ο Θεοδωράκης ζήτησε τη συνάντηση, ο ίδιος την ακύρωσε».

Επίσης, σημειώνει πως το «Ποτάμι» δεν είναι ούτε μονοπρόσωπη ΕΠΕ ούτε και Ανώνυμη Εταιρεία». Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «είναι μια εταιρεία λαϊκής βάσης με εκατοντάδες στελέχη, χιλιάδες εθελοντές και με γερές δεξαμενές σκέψης».

Όσον αφορά στο ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας , ο κ. Θεοδωράκης λέει: «Θα ψηφίζαμε αν ήταν ο Πρόεδρος που έχει ανάγκη ο τόπος».

Σχετικά με το θέμα της αυτοδυναμίας:«Είναι κάτι που ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απεύχεται. Και νομίζω ότι στο βάθος το απεύχεται».

Και καταλήγει: «είμαστε σε αδιέξοδο αν δεν δώσουμε μια ευκαιρία στο καινούριο, αν δεν φύγουμε μπροστά. «’Οποιος δεν είναι φύσει δούλος, ή αποδρά ή αυτοκτονεί» λέει ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά. Εμείς να μην αυτοκτονήσουμε αλλά να αποδράσουμε από το παλιό πολιτικό σύστημα».

 

efsyn.gr

Scroll to top