kyriakos-mitsotakis

20/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά Κυρ. Μητσοτάκη για το νέο μισθολόγιο

Ο υπουργός «καλά θα κάνει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως το κόμμα δεν έχει αποδεχθεί τους «σχεδιασμούς» για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
      Pin It

«Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί».

Τα παραπάνω αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο φαίνεται πως δεν συναινεί με τα σχέδια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ δεν διστάζει να εξαπολύσει ευθεία πυρά κατά του κ. Μητσοτάκη, επιβεβαιώνοντας πως υπάρχουν εσωτερικές τριβές στη συγκυβέρνηση, οι οποίες φαίνεται να οξύνονται το τελευταίο διάστημα, υπό την προοπτική των πρόωρων εκλογών.

«Ο αρμόδιος υπουργός καλά θα κάνει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ», είναι η χαρακτηριστική φράση που βάλλει κατά του κ. Μητσοτάκη και με την οποία ολοκληρώνεται η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», το νέο μισθολόγιο θα διαμορφώσει ένα καινούριο τοπίο αμοιβών στο Δημόσιο, με τον βασικό μισθό του πρωτοδιοριζόμενου υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης να αγγίζει τα 680 ευρώ από τα 780 που είναι σήμερα. Ταυτόχρονα, ο βασικός μισθός για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δημόσιο θα διαμορφωθεί στα 748 ευρώ (από 858 ευρώ), για υπαλλήλους τεχνολογικής εκπαίδευσης στα 996 ευρώ (από 1.037 ευρώ) και για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στα 1.070 ευρώ (από 1.092 ευρώ).

Για το θέμα αυτό, η Δέσποινα Σπανού, υπεύθυνης του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περαιτέρω μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και τα οποία μάλιστα είναι ήδη αντικείμενα συζήτησης με την τρόικα, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση εξαπατά τον ελληνικό λαό όταν ισχυρίζεται ότι η περίοδος των θυσιών τελείωσε και ότι βγαίνουμε από την κρίση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν δει μέχρι τώρα τους μισθούς τους να μειώνονται μέχρι και 50% από τις αρχές του 2010, θα υποστούν και άλλη μείωση που θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία χιλιάδων οικογενειών να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης και εξυπηρέτησης των αναγκών τους. Επιπλέον, οι μειώσεις μισθών μεταφέρονται αμέσως στην πραγματική οικονομία με τεράστιες συνέπειες για την αγορά και τις μικρές επιχειρήσεις».

 

efsyn.gr

Scroll to top