ploia-thalassa

20/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Σύλληψη δύο πλοιάρχων στην Κάλυμνο

Για μεταφορά επιβατών και διενέργεια πλου χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις,.
      Pin It

Για μεταφορά επιβατών και διενέργεια πλου χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, συνελήφθησαν οι πλοίαρχοι του επιβατηγού –τουριστικού «ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ» και του επιβατηγού-αναψυχής «ΡΕΝΑ», ηλικίας 24 και 63 ετών αντίστοιχα, το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της Καλύμνου, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, οι δυο πλοίαρχοι εντοπίστηκαν αρχικά στο λιμάνι Μαστιχαρίου της Κω, όπου ο μεν 24χρονος πλοίαρχος αφού επιβίβασε 20 υπεράριθμους αλλοδαπούς επιβάτες, δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του στελέχους του Λιμενικού Σώματος και απέπλευσε, ενώ ο 63χρονος πλοίαρχος αφού αποβίβασε επιβάτες οι οποίοι είχαν καταβάλει χρηματικό ποσό ως αντίτιμο μεταφοράς τους από τη Κάλυμνο στη Κω, απέπλευσε χωρίς επιβάτες προς το λιμάνι Καλύμνου γιατί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίθηκε επισφαλής η παραμονή του στο λιμάνι Μαστιχαρίου.

Αμφότεροι οι πλοίαρχοι με τον κατάπλου τους στο λιμάνι της Καλύμνου συνελήφθησαν. Από τις Λιμενικές Αρχές Κω και Καλύμνου πρόκειται να επιβληθούν οι νόμιμες διοικητικές κυρώσεις.

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ ο 63χρονος Πλοίαρχος αφέθηκε ελεύθερος μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

efsyn.gr

Scroll to top