kourdoi-kobani

20/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανική βοήθεια στους Κούρδους της πόλης Κομπάνι

Κατά τη διάρκεια της νύχτας αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ρίψεις όπλων, πυρομαχικών και ιατροφαρμακευτικού υλικού.
      Pin It

Μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και όπλων έφτασαν στην πόλη Κομπάνι, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, ανέφερε σήμερα (Δευτέρα) μέσω twitter ο Πολάτ Καν, εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων που μάχονται κατά των εξτερμιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Νωρίτερα η αμερικανική Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της νύχτας μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων «παρέδωσαν όπλα, πυρομαχικά kourdoi-kobani-2και ιατρικές προμήθειες στις κουρδικές αρχές του Ιράκ, με τον εξοπλισμό να προορίζεται για τη συνεχιζόμενη αντίσταση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, οι μαχητές του οποίου επιχειρούν να καταλάβουν το Κομπάνι».

Στη ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι 135 αεροπορικές επιδρομές που έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους κοντά στο Κομπάνι, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη χερσαία αντίσταση των Κούρδων, έχει επιβραδύνει την κίνηση των εξτρεμιστών προς την πόλη και έχει προκαλέσει εκατοντάδες θύματα στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

«Ωστόσο, η κατάσταση ασφάλειας στο Κομπάνι παραμένει εύθραυστη καθώς το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να απειλεί την πόλη και τις κουρδικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντιστέκονται», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Σχετικό θέμα: «Κερδισμένες είναι μόνο οι βιομηχανίες όπλων»

 

efsyn.gr

Scroll to top