20/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επανεμφάνιση Πόλας Ρούπα

Με επιστολή που αφέθηκε σε εκδήλωση του Κ* ΒΟΞ, όπου επρόκειτο να μιλήσει τηλεφωνικά από τη φυλακή ο σύντροφός της. Με κείμενό του, ο Νίκος Μαζιώτης καταγγέλλει ότι με πολιτική παρέμβαση «έκλεισαν τα τηλέφωνα στην πτέρυγα όπου κρατείται».
      Pin It

Του Μάνου Τσαλδάρη

 

Επανεμφάνιση με κείμενο που αφέθηκε σε εκδήλωση του «Κατειλημμένου Κοινωνικού Κέντρου Βοξ (Κ* ΒΟΞ)» στο Πολυτεχνείο, με θέμα «Ενοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση», όπου επρόκειτο να μιλήσει τηλεφωνικά και ο πρόσφατα συλληφθείς σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης, έκανε την Παρασκευή η καταζητούμενη και καταδικασθείσα ως μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα», Πόλα Ρούπα.

 

Τελικά στην εκδήλωση δεν παρενέβη ο Νίκος Μαζιώτης, αφού «με εισαγγελική εντολή», όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Κ* ΒΟΞ, μετά από επικοινωνία που είχε μαζί του το Σάββατο, «έκλεισαν τα τηλέφωνα στην πτέρυγα όπου κρατείται» στις φυλακές Διαβατών.

 

Η καταγγελία

 

Οπως μάλιστα αναφέρεται στην καταγγελία: «Αυτό αποκάλυψε ο αρχιφύλακας Βαλσάμης σε κρατούμενο της συγκεκριμένης πτέρυγας, την ίδια ώρα που σε δικηγόρους και δημοσιογράφους επέμενε ότι το πρόβλημα ήταν τεχνικό και γίνονταν προσπάθειες για την αποκατάστασή του».

 

Εξω όμως από τον χώρο της εκδήλωσης -όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικής ενημέρωσης indymedia, όπου αναρτήθηκε το κείμενο- αφέθηκε σε φωτοαντίγραφα η μακροσκελέστατη και πολυσέλιδη (7.463 λέξεις, 13 σελίδες) «τοποθέτηση» της Πόλας Ρούπα για το θέμα της συζήτησης, η οποία και διαβάστηκε κατά τη διάρκειά της.

 

Σε αυτήν, η επικηρυγμένη Πόλα Ρούπα ευχαριστεί για τις ενέργειες αλληλεγγύης που έγιναν για τον σύντροφό της σε διάφορες πόλεις «με πνεύμα μαχητικό, κόντρα στην ηττοπάθεια που ευελπιστεί να φέρει η καταστολή» και, αφού ευχηθεί «αυτή η μαχητικότητα να διαπνέει όλες τις μορφές αγώνα από όλους τους συντρόφους», στέλνει στον Νίκο Μαζιώτη ένα μήνυμα.

 

«Νίκο, ξέρω πως τη δύναμη την έχεις. Εμείς, όπως έχουμε πει και στα αμφιθέατρα, απλά αλλάζουμε σημεία αγώνα. Ομως ο αγώνας μας είναι ο ίδιος όπου και να βρισκόμαστε, είτε μέσα είτε έξω από τη φυλακή. Και όσες σφαίρες και να μας ρίξουν, εμάς δεν θα μας νικήσουν. Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν θα πεθάνει ποτέ», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχεται ότι η σύλληψή του είναι ένα πλήγμα όχι μόνο για τον Επαναστατικό Αγώνα, αλλά για τον ανατρεπτικό αγώνα συνολικότερα. Προσθέτει όμως ακόμη ότι: «Τέτοιου πολιτικού μεγέθους χτυπήματα μπορούν να έχουν αντίστροφη εξέλιξη».

 

Σχετικά με τον Ε.Α., αναφέρει ότι «δεν είναι μια οργάνωση που “χτυπήθηκε για μια ακόμη φορά από την καταστολή”, είναι μια οργάνωση που παρά τα πλήγματα που έχει δεχτεί, στέκεται πάντα όρθια, είναι ζωντανή και συνεχίζει στην ίδια πάντα πορεία που έχει χαράξει».

 

Σχολιάζοντας τη σύλληψη του «αναρχικού συντρόφου», όπως τον χαρακτηρίζει, Αντώνη Σταμπούλου, υπογραμμίζει πως: «Η κυβέρνηση Σαμαρά διά στόματος Κικίλια δεν προσπάθησε καν να κρύψει τον πανικό της μπροστά στην υπόθεση και μόνο ότι σημαίνοντα στελέχη της οικονομικής ελίτ στη χώρα και πολυεθνικές μπορεί να χτυπηθούν και συνέδεσε άμεσα την πορεία εξόδου του καθεστώτος από την κρίση με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα», κάτι που θεωρεί ότι «είναι μια από τις καλύτερες επιβεβαιώσεις ότι η στρατηγική του Επαναστατικού Αγώνα ήταν και είναι στη σωστή κατεύθυνση».

 

Ακολούθως μιλά για την «ενδυνάμωση του Επαναστατικού Αγώνα», που «δημιουργεί ανισορροπία και αστάθεια στο σύστημα», ενώ προσθέτει ότι «για να είναι αυτή η προσπάθεια υπονόμευσης αποτελεσματική, οφείλει να επικεντρώνεται σε κομβικής σημασίας για την καθεστωτική λειτουργία χτυπήματα ενάντια σε κέντρα που φέρουν έντονο το βαθμό αλληλεξάρτησης με άλλες γεωγραφικές περιοχές και κυρίως με υπερεθνικά κέντρα της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας».

 

Προκειμένου, τέλος, να εμψυχώσει τους συντρόφους της, χρησιμοποιεί τους στίχους από το τραγούδι «Εκτορας και Ανδρομάχη» των Ιάκωβου Καμπανέλλη και Μάνου Χατζιδάκι που αναφέρουν: «Οποιος στον πόλεμο πάει για να πεθάνει, για πόλεμο στρατιώτη μου δεν κάνει».

 

Παρέμβαση Αδώνιδος

 

Στο θέμα της απαγόρευσης επικοινωνίας ώστε να μη μιλήσει στην εκδήλωση αναφέρθηκε και ο Νίκος Μαζιώτης με κείμενό του που αναρτήθηκε χθες το απόγευμα στο indymedia. Εκεί καταγγέλλει ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε «παρέμβαση έτσι ώστε να απαγορευτεί η εκδήλωση στο Πολυτεχνείο».

 

Προσθέτει ότι «όντως, μετά από πολιτική παρέμβαση, δίνεται εντολή στη διεύθυνση φυλακών Διαβατών και συγκεκριμένα στον διευθυντή Σταυρόπουλο και στον αρχιφύλακα Βαλσάμη να κλείσουν και τα οχτώ τηλέφωνα του ισογείου των φυλακών όπου κρατούμαι για να μην μπορώ να πάρω τηλέφωνο και να μιλήσω στο Πολυτεχνείο της Αθήνας.

 

Τα τηλέφωνα του ισογείου της φυλακής έμειναν κλειστά από το μεσημεριανό άνοιγμα της φυλακής, από 2.15 έως 7.45 που κλείνει η φυλακή το βράδυ, στερώντας παράνομα εκτός από εμένα το δικαίωμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας σε 200 περίπου κρατούμενους».

 

Scroll to top