20/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΝΕΕΣ ΑΙΧΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Π. ΝΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ ME ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Πρόστιμα «κατόπιν εντολής προς συμμόρφωση»

      Pin It

Αλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ δήμαρχος Καλαμάτας εναντίον περιφερειάρχη Πελοποννήσου παίχτηκε με αφορμή τα πρόστιμα που επέβαλε η περιφέρεια στον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών και τον βιολογικό καθαρισμό.

 

Πριν από μερικές μέρες η Περιφέρεια Πελοποννήσου επέβαλε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΚ, γεγονός που ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας χαρακτήρισε «θεσμικό παράδοξο» καθώς, όπως αναφέρει στη δήλωσή του, «η περιφέρεια είναι θεσμός ισόκυρος με τους δήμους και όχι προϊσταμένη αρχή. Πρόστιμα μπορεί και πρέπει να επιβάλλει μόνο το κράτος».

 

Ωστόσο ο δήμαρχος δεν έμεινε μόνο εκεί και συμπλήρωσε πως τα πρόστιμα μπαίνουν «κατόπιν εντολής προς συμμόρφωση», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως τα βάζει επίτηδες η περιφέρεια με αφορμή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό με τον κ. Τατούλη για μια σειρά ζητημάτων.

 

«Είναι προφανές ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Καλαμάτας για τη διαχείριση απορριμμάτων – προσπάθειες που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για άλλους δήμους, εκπρόσωποι των οποίων επισκέπτονται την Καλαμάτα για να δουν από κοντά τη διαδικασία», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Νίκας, και στη συνέχεια αναφερόμενος στην περιφέρεια λέει:

 

«Δυστυχώς, δεν λαμβάνονται υπόψη και οι προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ για την καλή λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό του βιολογικού καθαρισμού, ο οποίος εξυπηρετεί όχι απλώς τον Δήμο Καλαμάτας, αλλά όλη τη Μεσσηνία. Την ίδια στιγμή, σοβαρότατα περιβαλλοντικά προβλήματα προκαλούνται από χωματερές που λειτουργούν σχεδόν μέσα στη θάλασσα ή σε αρχαιολογικούς χώρους ανά την Πελοπόννησο, αλλά οι δήμοι που τις διατηρούν δεν ενοχλούνται καν».

 

Δημήτρης Τερζής

 

Scroll to top