20/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Εκλογές και πολιτική αλλαγή με ευθύνη ζητά ο Κουβέλης

      Pin It

Υπέρ της πολιτικής αλλαγής «με ευθύνη» και της διεξαγωγής εκλογών, που «δεν πρέπει να ξορκίζονται ως το απόλυτο κακό», τάχθηκε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση για συνειδητή καλλιέργεια της πόλωσης στην πολιτική ζωή.

 

Με την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος και την επανεκλογή του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη θέση του γραμματέα, η ΔΗΜΑΡ ολοκλήρωσε προχθές έναν μακρύ και παρατεταμένο κύκλο εσωστρέφειας που επέφερε τριγμούς και πολλές αντιπαραθέσεις και φιλοδοξεί πλέον να ανοίξει νέα σελίδα στην προσπάθεια για την ανάκαμψή της στα προ των ευρωεκλογών επίπεδα.

 

Στη δύσκολη αυτή πορεία η Αγίου Κωνσταντίνου έχει αποφασίσει να κινηθεί με στόχο τη συγκρότηση μιας ευρείας συμπαράταξης δυνάμεων με εναλλακτικό σχέδιο προς την ασκούμενη συντηρητική πολιτική, επιλογή την οποία επανέλαβε στην ομιλία του το Σάββατο ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ότι αυτό θα επιχειρηθεί χωρίς να επιφυλάσσεται για τη ΔΗΜΑΡ «παρακολουθηματικός ρόλος».

 

«Στόχος μας δεν είναι απλά και μόνο να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Στόχος μας είναι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου», τόνισε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στη δικομματική για την τακτική της περί οριστικής υπέρβασης της κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι «η απαγκίστρωση από το Μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει με μια υποτιθέμενη εύκολη προσφυγή στις αγορές».

 

Επιπλέον, έκανε λόγο για κυβερνητικές «επικοινωνιακές φιέστες» από Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ , που όμως «δεν πείθουν» και δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Κριτική άσκησε όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι η «ευκολία» με την οποία προσεγγίζει τα προβλήματα του τόπου δεν είναι ρεαλιστική.

 

Ο Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε ανάγκη την εθνική συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, καυτηριάζοντας τους «εμφυλιοπολεμικούς όρους» της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ απάντησε στο επιχείρημα περί διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας λέγοντας ότι δεν μπορεί να ταυτίζεται με την παραμονή της κυβέρνησης και τη συνέχιση των ασκούμενων πολιτικών, διότι «η σημερινή πολιτική είναι που παράγει την κοινωνική αποσταθεροποίηση και επιφέρει πολιτική αστάθεια».

 

Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία για ανάδειξη γραμματέα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος παραμένει στο ίδιο πόστο, αφού έλαβε 63 ψήφους (61%) έναντι 35 (34%) που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του Χρήστος Πετράκος από το Αριστερό Δίκτυο σε σύνολο 104 ψηφισάντων (βρέθηκαν 5 λευκά ψηφοδέλτια και 1 άκυρο).

 

Πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι έχει ο κ. Θεοχαρόπουλος, ζητώντας ενότητα και συλλογική δουλειά.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή κατέβηκαν δύο λίστες, μία των προεδρικών και μία του Αριστερού Δικτύου και των συνεργαζόμενων, με την πρώτη να εκλέγονται 10 άτομα και 7 με τη δεύτερη.

 

Με τους προεδρικούς εκλέχτηκαν οι: Γιάννης Αμοιρίδης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Σάκης Παπαθανασίου, Γιώργος Σιακαντάρης, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, Ευγενία Μπουρνόβα, Γιώργος Μπουλμπασάκος, Βασίλης Μαστρογιάννης και Σεραφείμ Καρακικές.

 

Οι εκλεγέντες με το Αριστερό Δίκτυο είναι οι: Θράσος Φωτεινός, Δημήτρης Λουκάς, Γιάννης Σκοπούλης, Χριστίνα Κωλέττη, Νίκος Γραικούσης, καθώς και οι συνεργαζόμενοι Μαρία Γιαννακάκη και Σταμάτης Μαλέλης. Από τα 17 μέλη του οργάνου, οι 10 συμμετέχουν για πρώτη φορά.

 

Δ. Κουκλουμπέρης

 

Scroll to top