Pin It

Διευκρινίσεις για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ» έδωσαν ενώπιον του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και τα τέσσερα συγγενικά του πρόσωπα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε κατηγορούμενοι προσήλθαν με πλήρη μυστικότητα στο Δικαστικό Συμβούλιο για διευκρινίσεις, χωρίς ωστόσο να προσθέσουν νέα στοιχεία στην υπόθεση.

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ενώπιον του Συμβουλίου ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες και απέδωσε την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι στοχοποιήθηκε επειδή έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο.

 

Κάτι ανάλογο είχε ισχυριστεί και ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, τονίζοντας, τότε, ότι «η λίστα αλλοιώθηκε, αλλά όχι από εμένα». «Στο θέμα της αλλοίωσης της λίστας υπάρχει ένα ερώτημα. Αν όχι εγώ, ποιος; Οι μόνοι που έχουν ψαχτεί είναι οι συγγενείς μου», είχε πει στη Βουλή.

 

Πάντως τον Νοέμβριο αναμένεται το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο να αποφανθεί για την παραπομπή τους ή όχι στο Ειδικό Δικαστήριο, ενώ θα προηγηθεί σε αυτό η πρόταση του αρεοπαγίτη Χριστόφορου Κοσμίδη.

 

Μαρ.Δ.

 

Scroll to top