Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Τα όσα έγιναν το Σάββατο το βράδυ στον αγώνα Ντινάμο Μόσχας με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (1-0 την ώρα της διακοπής) είναι σίγουρα λυπηρά. Ομως, εκείνα που σοκάρουν είναι τα… παραπέρα. Το παρασκήνιο και όσα συνόδευσαν το περιστατικό…

 

Στη διάρκεια του αγώνα, λοιπόν, κι ενώ η Ντινάμο είχε βάλει το γκολ, οπαδός από την κερκίδα της Ζενίτ πέταξε φωτοβολίδα, τραυματίζοντας στο πρόσωπο τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, τον Αντον Σούνιν! Το ματς διεκόπη οριστικά και λογικά θα κατακυρωθεί υπέρ της Ντινάμο.

 

Ο τραυματίας γκολκίπερ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εκφράζονται φόβοι ότι θα χάσει μέρος της όρασης και της ακοής του! Παρ' όλα αυτά, εκτιμάται ότι σε 10-15 μέρες θα γυρίσει στις προπονήσεις.

 

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, τη φωτοβολίδα την πέταξε μια γυναίκα. Μάλιστα, μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί στην αλήθεια είχαν συλλάβει τρεις ύποπτες, ανάμεσα σε 100 άτομα.

 

Κύκλοι των ρωσικών αρχών, όμως, έκαναν και μια αποκάλυψη που άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Οι φωτοβολίδες που εμφάνισαν στο γήπεδο οι φίλοι τής Ζενίτ, πέρασαν από τον έλεγχο, χάρη στις γυναίκες.

 

Χρησιμοποιώντας προφυλακτικά, τις τοποθέτησαν στον κόλπο, ή τον πρωκτό τους, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτό από τους αστυνομικούς!!! «Ανακαλύψαμε δεκάδες προφυλακτικά στις τουαλέτες του γηπέδου», είπε πηγή της αστυνομίας!

 

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η ύποπτη είναι και η πραγματική δράστις, θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενο ποινής φυλάκισης για 2-5 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο.

 

Οι οργανωμένοι οπαδοί τής Ζενίτ έβγαλαν ανακοίνωση, όπου αναφέρεται: «Δεν είχαμε κάποιο σχέδιο να τραυματίσουμε τον άνθρωπο. Ηταν μια μεμονωμένη πράξη, άκρως ηλίθια και φυσικά την καταδικάζουμε, καθώς ουδεμία σχέση έχουμε».

 

Αυτός που προκάλεσε θυμηδία ήταν ο γενικός διευθυντής της Ζενίτ, Μαξίμ Μιτροφάνοφ, που δήλωσε: «Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο της Ντινάμο, άρα η ευθύνη δεν είναι δική μας. Αυτοί εξέδωσαν τα εισιτήρια, διοργάνωσαν το ματς και έκαναν τον έλεγχο στους φιλάθλους. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτός που πέταξε το αντικείμενο, ήταν δικός μας οπαδός»…

 

 

Scroll to top