20/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Αλαφούζος βάζει… τέλος στο «μνημόνιο»

«Θα είναι η τελευταία “βαριά” σεζόν», είπε χθες στα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.
      Pin It

Του Κ. Μανωλιουδάκη

 

Τελευταία χρονιά «εκτάκτου ανάγκης» χαρακτήρισε τη φετινή για τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

 

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στο χρέος του συλλόγου υπογραμμίζοντας ότι έχει πέσει κατά 50% και δηλώνοντας ότι «σε τρία χρόνια θα είμαστε “καθαροί” δίχως Champions League».

 

Φυσικά, μίλησε και για τη στοχοποίησή του από τον Ολυμπιακό, επειδή όπως είπε… «τρομοκρατούμε τους τρομοκράτες» και «πολεμάμε το σάπιο σύστημα»!

 

Δεν δίστασε, μάλιστα, να αναφέρει ότι τα τέσσερα αστέρια στην ερυθρόλευκη φανέλα είναι «κλεμμένα» και «τα περισσότερα από τα τελευταία πρωταθλήματα είναι κάλπικα».

 

Φυσικά μίλησε και για το γήπεδο, λέγοντας πως η διπλή ανάπλαση «για μας έχει τελειώσει» και ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν το κουνάμε από τη Λεωφόρο», ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη αλλά και τις επαφές του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

 

«Η Συμμαχία και τα μέλη της είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει ο Παναθηναϊκός. Αυτό δεν το λέω εγώ. Κάναμε μία ποιοτική έρευνα και φάνηκε ότι τα μέλη της Συμμαχίας είναι ένας πυρήνας παναθηναϊκών οι οποίοι προστατεύουν τον σύλλογο, γνωρίζουν τα θέματά του και η επιτυχία μας είναι η προηγούμενη σεζόν. Ελπίζουμε το ίδιο και για φέτος».

 

Ο Αλαφούζος αποκάλεσε βασικό στοιχείο την πιο ενεργή αντιμετώπιση της διαφθοράς του συστήματος που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Ποδοσφαιρικά στηρίζουμε τα παιδιά που βγάζουμε, για να φτιάξουμε μία ισχυρή ομάδα». Οσο για τα οικονομικά: «Οταν αναλάβαμε εμείς, τα χρέη ήταν 28 εκατομμύρια ευρώ. Μετά τα μειώσαμε στα 22 και πήγαμε στα 15 στο τέλος της περασμένης σεζόν. Η φετινή χρήση θα είναι ισοσκελισμένη. Η φετινή σεζόν είναι η τελευταία που είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Κατά 50% έχει μειωθεί το χρέος. Η τελευταία “βαριά” σεζόν είναι η φετινή. Μετά, εξομαλύνονται τα πράγματα. Θα επενδύσουμε περισσότερα χρήματα στην ομάδα, χωρίς όμως να αλλάζει η κεντρική ιδέα. Θα βγάζουμε δικά μας παιδιά και θα τους πλαισιώνουμε με καλούς ξένους».

 

Για το γήπεδο: «Εχουμε αποφασίσει να μείνουμε στη Λεωφόρο. Δεν το συζητάει κανείς. Ελπίζουμε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια τη μερική ανακατασκευή. Δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι δεν θέλει. Εχουμε θέμα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά θα τα ξεπεράσουμε. Εάν δεν τα ξεπεράσουμε, θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν αλλάζουμε άποψη. Θα χρηματοδοτήσουμε μόνοι μας την ανακατασκευή έστω και τμηματικά, μόλις τελειώσει η σεζόν. Για εμάς η Διπλή Ανάπλαση έχει τελειώσει. Το είπα και στον κ. Καμίνη. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξει ο νόμος και τυπικά, γιατί δεν φεύγουμε από εδώ πέρα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να τον αλλάξουμε».

 

 

 

Scroll to top