ekpa

20/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έσπασαν» το λοκ άουτ στο ΕΚΠΑ

Διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές κατάφεραν και μπήκαν στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση των πρυτανικών αρχών.
      Pin It

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούσαν στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση των πρυτανικών αρχών να κλειδωθούν οι εγκαταστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Υπάλληλοι και φοιτητές παρουσία και τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Αλεξόπουλος, Μαντάς και Φωτίου) κατάφεραν λίγο αργότερα και πέρασαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, σπάζοντας το λοκ άουτ των ελέγχων για το ποιοι μπαίνουν και βγαίνουν από το Πανεπιστήμιο.

ekpa2

«Μια φοιτητική κινητοποίηση δεν μπορεί να είναι λόγος για να κλείνει το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου, και οι εργαζόμενοι που στελεχώνουν τις υπηρεσίες να κλειδώνονται μέσα, ο περιβάλλοντας δε χώρος να τίθεται υπό την επιτήρηση της αστυνομίας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό που υποδηλώνεται από την ανακοίνωση της πρυτανείας ότι ο τρόπος αυτός «….συνιστά χρήσιμο πρότυπο για την συνέχεια»» αναφέρει ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων, σε ανακοίνωσή του.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των υπαλλήλων και των φοιτητών είχε συνάντηση με τους αντιπρυτάνεις Κώστα Μπουραζέλη και Αντώνη Καλοκαιρινό. Οι αντιπρυτάνεις τους είπαν πως αύριο (Τρίτη) θα τους δεχθεί ο Πρύτανης του Ιδρύματος Θόδωρος Φορτσάκης και τους ζήτησε να αποχωρήσουν.

ekpa1

Σε συνέλευση που ακολούθησε από τους διοικητικούς υπαλλήλους, αποφασίσθηκε να προκηρυχθεί και αύριο (Τρίτη) στάση εργασίας και νέα κινητοποίηση στην Πρυτανεία. Επίσης, προγραμματίζεται για την Πέμπτη κοινή κινητοποίηση με την ΟΛΜΕ.

Οι φοιτητές παραμένουν στο κτίριο.

Το ΕΚΠΑ κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση που στρέφεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η νέα πρυτανική αρχή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, αναφέροντας ότι τρεις βουλευτές του εισήλθαν το πρωί στην πρυτανεία χωρίς άδεια «διευκολύνοντας, παράλληλα, την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαρισταμένους, που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο».

Σύμφωνα με το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, οι βουλευτές «απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων». Όπως σημειώνει το ΕΚΠΑ, «Αστυνομικές Δυνάμεις δεν υπήρχαν στον πέριξ χώρο».

Σύμφωνα με την πρυτανεία, φοιτητές και εργαζόμενοι που «φαίνεται να πρόσκεινται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο» και εισήλθαν μαζί με τους βουλευτές πραγματοποιούν χωρίς σχετική άδεια συνάντηση – συνέλευση σε αίθουσα του κτηρίου με εγκατάσταση μικροφωνικών και μεγαφωνικών συστημάτων.

«Τις ενέργειες αυτές και το συναίσθημα ευθύνης των εμπλεκομένων το αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

efsyn.gr  

Scroll to top