dikastiriapeiraia

20/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε η δίκη των χρυσαυγιτών Αποστόλου – Σαλούφα

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά αποφάσισε την αναβολή της δίκης με το αιτιολογικό της μη νόμιμης κλήτευσης του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι κατηγορούνται για απρόκλητη σωματική βλάβη από κοινού.
      Pin It

Αναβλήθηκε για την 1η Απριλίου του 2015, με το αιτιολογικό της μη νόμιμης κλήτευσης του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, η δίκη των δύο χρυσαυγιτών, Νίκου Αποστόλου και Νεκτάριου Σαλούφα οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 2012 στον πεζόδρομο της οδού Σωτήρος.

«Το κράτος φαίνεται ότι καθυστερεί να αντιληφθεί ότι οι χρυσαυγίτες προφυλακίζονται καθώς το δικαστήριο δεν είχε ενημερωθεί πως ο κατηγορούμενος Αποστόλου είναι τρόφιμος φυλακών Μαλανδρίνου καθώς στην κύρια δικογραφία, που αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση» τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θανάση Καμπαγιάννης (jailgoldendawn).

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην επίθεση εναντίον των μελών της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ενημερωτική πικετοφορία , πήραν μέρος τέσσερα άτομα που κρατούσαν ξύλα στα χέρια, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί μόνο τα δύο έπειτα από ενέργειες των θυμάτων ώστε να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Φωτογραφία αμέσως μετά την επίθεση: ο Αποστόλου δεύτερος από δεξιά, ο Σαλούφας πρώτος από δεξιά (Πηγή: jailgoldendawn.com)

Φωτογραφία αμέσως μετά την επίθεση: ο Αποστόλου δεύτερος από δεξιά, ο Σαλούφας πρώτος από δεξιά (Πηγή: jailgoldendawn.com)

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων στελεχών της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά ανέφεραν από την πλευρά τους, ότι οι πελάτες τους βρίσκονταν σε… άμυνα, καθώς πρώτοι δέχθηκαν την επίθεση ενώ πήγαιναν σε καφετέρια κοντά στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης.

Σήμερα το πρωί, έξω από τα δικαστήρια, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση από μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά.

Υπενθυμίζεται πως σε ηχητικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα ο Αποστόλου παινεύεται ότι αυτός ήταν που έβαλε τον Ρουπακιά στα τάγματα εφόδου της Νίκαιας. Μαζί του δικάζεται και ο Νεκτάριος Σαλούφας, πρώην προσωπικός φρουρός του προφυλακισμένου βουλευτή Νίκου Κούζηλου και πρωτοκλασάτο στέλεχος της Τ.Ο.Πειραιά, ο οποίος συμμετείχε και στην επίθεση στο στέκι Ρεσάλτο.

 

Κ.Ζαφ.

 
efsyn.gr

Scroll to top