20/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ψάχνουν νέα διοίκηση, «ρίχνουν» ξένα σίριαλ

Μπορεί στη ΝΕΡΙΤ το διοικητικό τοπίο να παραμένει θολό, τα στελέχη της να μην υπογράφουν τη συνέχιση γνωστών εκπομπών, προγραμματίζουν όμως νέες ξένες σειρές από σήμερα.
      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

"Η γέφυρα - The Bridge", νέα ξένη σειρά στη ΝΕΡΙΤ

«Η γέφυρα – The Bridge», νέα ξένη σειρά στη ΝΕΡΙΤ

Από τα μυστήρια στη μεταφυσική κωμωδία κι από εκεί στο δράμα… Κάπως έτσι φαίνεται να κινούνται, σε όλα τα επίπεδα, τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη νέα τηλεοπτική περίοδο. Το Εποπτικό Συμβούλιο είναι ουσιαστικά στον «αέρα», όπως άλλωστε και το διοικητικό συμβούλιο, που μετά τις παραιτήσεις και τις αλλαγές στηρίζεται κυρίως στην εμπειρία του Πέτρου Μάη. Αλλωστε κι αυτό ετοιμάζεται προσεχώς να αλλάξει. Ακόμα και εκπομπές ντοκιμαντερίστικες, από αυτές που θεωρούνται «σημαία» της δημόσιας τηλεόρασης, όπως το «Παρασκήνιο», το «Μονόγραμμα» κ.ά., για τις οποίες υπάρχει συμφωνία για τη συνέχισή τους τη νέα σεζόν, μέχρι και σήμερα δεν έχουν πέσει οι τελικές υπογραφές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συντελεστές τους να μην ξέρουν τι θα γίνει, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει έξοδα για την παραγωγή τους.

 

Παρ’ όλα αυτά, τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ ρίχνουν από σήμερα στη «μάχη» της τηλεθέασης ξένες σειρές, και μάλιστα από αρκετές καλές παραγωγές, όχι μόνο αμερικανικής αλλά και βρετανικής προέλευσης. Η αρχή γίνεται απόψε με το αστυνομικό δράμα μυστηρίου «Η γέφυρα» (The Bridge), που θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22.00. Πολυβραβευμένη αμερικανική παραγωγή (η πρώτη φάση ολοκληρώνεται σε 13 επεισόδια), που είναι βασισμένη στο δανοσουηδικό «Bron», αλλά η ιστορία μεταφέρεται από τα σύνορα Δανίας – Σουηδίας σε αυτά μεταξύ Τέξας και Μεξικού, σε μια γέφυρα ανάμεσα στο Ελ Πάσο και το Χουάρες. Το σενάριο ανήκει στον συγγραφέα Ελγουντ Ριντ και τη Μέρεντιθ Στίεμ, μία εκ των σεναριογράφων του «Homeland».

 

"Οι αταίριαστοι - Misfits", μεταφυσική κωμωδία από σήμερα στη ΝΕΡΙΤ

«Οι αταίριαστοι – Misfits», μεταφυσική κωμωδία από σήμερα στη ΝΕΡΙΤ

Την ίδια μέρα, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ξεκινούν και οι «Αταίριαστοι» (Misfits). Πρόκειται για βρετανική παραγωγή (2009-2010) 18 ωριαίων επεισοδίων, που θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 00.30. Βραβευμένη μεταφυσική κωμωδία, με μια ετερόκλητη παρέα νεαρών οι οποίοι εξαιτίας μικροπαρανομιών που έχουν διαπράξει, συναντιούνται κατά τη διάρκεια της έκτισης των ποινών τους, που δεν είναι άλλες από μερικές ώρες κοινωφελούς εργασίας. Κατά τη διάρκεια μιας εργασίας, όμως, τους χτυπά κεραυνός και αποκτούν υπερδυνάμεις…

 

Η συνέχεια από τη ΝΕΡΙΤ θα δοθεί το Σαββατοκύριακο. Από αυτό το Σάββατο (25/10) θα αρχίσει να προβάλλεται ο δεύτερος κύκλος της ξένης σειράς «Επειγόντως τη μαμή» (Call the midwife) στις 21.10. Πρόκειται για δραματική σειρά εποχής του BBC (2013-2014), που ολοκληρώνεται σε 18 ωριαία επεισόδια. Εστιάζει στον μεταπολεμικό κόσμο μέσα από τα μάτια μιας νοσοκόμας μαιευτηρίου στις φτωχογειτονιές του Λονδίνου, είναι βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα της Τζένιφερ Γουόρθ, με τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ στον ρόλο της αφηγήτριας. Την Κυριακή (26/10) θα ακολουθήσει η πρεμιέρα της σειράς «Boss» (21.10). Τον «πιλότο» του σίριαλ σκηνοθέτησε ο Γκας Βαν Σαντ και πρόκειται για ένα πολιτικό δράμα 18 ωριαίων επεισοδίων αμερικανικής παραγωγής (2011-2013), με θέμα τη ζωή και τα μυστικά του Τομ Κρέιν (Κέλσεϊ Γκράμερ), που είναι δήμαρχος στο Σικάγο. Παρά το γεγονός ότι είναι ο πιο πετυχημένος δήμαρχος και ελέγχει μια μεγαλούπολη εκατομμυρίων κατοίκων, ο Κρέιν δεν μπορεί να ελέγξει την ίδια του τη ζωή…

 

[email protected]

 

Scroll to top