de-margerie-total

21/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Σκοτώθηκε ο επικεφαλής του πετρελαϊκού ομίλου Total

Ο Κριστόφ ντε Μαργκερί επέβαινε σε αεροσκάφος που συνετρίβη δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης ύστερα από σύγκρουση με εκχιονιστικό μηχάνημα στον διάδρομο του αεροδρομίου Βνούκοβο της Μόσχας.
      Pin It

Ο γαλλικός πετρελαϊκός γίγαντας Total επιβεβαίωσε τις πρωινές ώρες της Τρίτης τον θάνατο του 63χρονου Κριστόφ ντε Μαργκερί: «Η Total Group επιβεβαιώνει με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, Κριστόφ ντε Μαργκερί, πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 22:00 (ώρα Παρισιού) σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο στη Μόσχα μετά από σύγκρουση του αεροσκάφους με εκχιονιστικό μηχάνημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου.

«Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, τρία άτομα από το πλήρωμα του αεροσκάφους, ο οδηγός του οχήματος και ο Κριστόφ ντε Μαργκερί», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. «Οι πρώτες σκέψεις της διοίκησης και των εργαζομένων του ομίλου Total είναι στη σύζυγο, τα παιδιά και τους φίλους του Κριστόφ ντε Μαργκερί και στις οικογένειες των τεσσάρων άλλων θυμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση της Total.

 

vnukovo-aerodromio-atixima

Ο αερολιμένας Βνούκοβο είναι ένα από τα τρία διεθνή αεροδρόμια της Μόσχας. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας και διαθέτει τερματικό σταθμό για επιχειρηματικές πτήσεις.

 

Μεθυσμένος ο οδηγός του εκχιονιστικού

«Μεταξύ των αιτίων που εξετάζονται κατά προτεραιότητα για το δυστύχημα που προκάλεσε τη νύχτα τον θάνατο του Κριστόφ ντε Μαρζερί και των τριών μελών του πληρώματος του αεροσκάφους είναι πιθανό σφάλμα των πιλότων και η συμπεριφορά του οδηγού του οχήματος. Αποδείχτηκε ότι ο οδηγός του εκχιονιστικού βρισκόταν σε κατάσταση μέθης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής επιτροπής.

Συγκλονισμένη η Γαλλία από την είδηση

Η ανακοίνωση του θανάτου του Κριστόφ ντε Μαρζερί, την ώρα που η ουκρανική κρίση έχει επιφέρει την άνευ προηγουμένου από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου επιδείνωση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση, συγκλόνισε τη Γαλλία.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι η Γαλλία έχασε «έναν ξεχωριστό διευθυντή επιχείρησης, έναν καπετάνιο της βιομηχανίας και έναν πατριώτη».

 

total

Υπό την ηγεσία του Κριστόφ ντε Μαρζερί, η Total ενίσχυσε τα τελευταία χρόνια τις επενδύσεις της στον τομέα της εξερεύνησης με στόχο την αύξηση της παραγωγής της, προχωρώντας παράλληλα σε σημαντικές εκχωρήσεις δραστηριοτήτων.

 

Δήλωση Βλαντιμίρ Πούτιν

«Ο πρόεδρος Πούτιν εκτιμούσε στον υψηλότερο βαθμό τα προτερήματα του επιχειρηματία Ντε Μαρζερί, τη συνεχή προσήλωσή του όχι μόνο στις γαλλο-ρωσικές σχέσεις, αλλά σε όλες τις μορφές συνεργασίας», δήλωσε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

efsyn.gr

Scroll to top