21/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Κόβουν τις συνδρομές

 

Την ώρα που στην Ευρώπη, όπως π.χ. στη Γαλλία, οι κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα για τη στήριξη του Τύπου, στην Ελλάδα το έντυπο φαίνεται να είναι υπό διωγμόν. Μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών, τώρα μειώνονται και οι λιγοστές συνδρομές που έχουν ορισμένοι φορείς του κράτους. Τρανή απόδειξη, το γεγονός ότι η ελληνική Βουλή στον προϋπολογισμό του 2015 μείωσε το κονδύλι για τις συνδρομές σε εφημερίδες και περιοδικά κατά 100.000 €, την ίδια ώρα π.χ. που το κονδύλι για τους μισθούς των συνεργατών των βουλευτών αυξήθηκε κατά 216.000 €. Εκτός αν η εθνική στρατηγική για τη μαζική ενημέρωση είναι να περάσουμε από την τηλεοπτική στη διαδικτυακή ζούγκλα, εξοντώνοντας τον Τύπο.

 

Χ.ΙΩ.

 

„Φορολογικό…

 

Στο «γήπεδο» των φοροελαφρύνσεων επανέφερε το επικοινωνιακό παιχνίδι η κυβέρνηση, μετά τα ηχηρά μηνύματα που έλαβε από τις αγορές στην… ιδέα και μόνο να αποδράσει πρόωρα από το Μνημόνιο. Τώρα προωθεί το μίνι φορολογικό, στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι διορθώσεις που έχουν εξαγγελθεί την τελευταία περίοδο και έως τώρα δεν κατέστη εφικτό να νομοθετηθούν. Μεταξύ των άλλων: παράταση στην προθεσμία για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, παράταση του μέτρου της απόσυρσης οχημάτων, αλλαγές του «πόθεν έσχες» για την αγορά ακινήτων, τεκμήρια αγροτών και, τέλος, τέλος επιτηδεύματος μόνο για τα ενεργά «μπλοκάκια». Φυσικά και τον τελευταίο λόγο έχουν οι δανειστές.

 

Κ.ΤΣ.

 

„Και αεροπλάνα θα σας πάρουμε

 

Στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής για τον απολογισμό του έργου της κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και, όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα, άρχισε να τάζει: τη λύση στο μισθολογικό πρόβλημα, την προμήθεια 372 πυροσβεστικών οχημάτων και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος εξοπλισμού. Ξεπέρασε όμως τον εαυτό του όταν ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει άλλη διαδικασία έτσι ώστε την επόμενη αντιπυρική περίοδο νέα εναέρια μέσα να συντρέχουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

 

Μ.Ι.Τ.

 

 

„Γκολ;

 

«Ξαναχτύπησε» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Πρότεινε να διεξαχθεί στη συμπρωτεύουσα ο αγώνας Σερβίας – Αλβανίας για τα προκριματικά του Euro, που είχε διακοπεί λόγω επεισοδίων. Κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι το ουδέτερο έδαφος το οποίο θα επιλεγεί για τη διεξαγωγή του αγώνα θα μπορούσε να είναι η Θεσσαλονίκη. «Εγώ πρότεινα στον Τζιτζικώστα να γίνει εδώ ο αγώνας, αφού και η UEFA είπε να διεξαχθεί σε ουδέτερο έδαφος. Το πρότεινα αυτό για να φανεί ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη συμφιλίωσης», εξήγησε. Γκολ… από τα αποδυτήρια;

 

Ν.ΦΩΤ.

 

„Πόση υποκρισία!

 

Εξαλλοι οι καλοί συνάδελφοι με την απαίτηση, «άκουσον άκουσον», του Νίκου Μαζιώτη να θέλει να μιλήσει τηλεφωνικά σε πολιτική εκδήλωση. Μάλιστα, ο Μπ. Παπαπαναγιώτου στη ραδιοφωνική εκπομπή του αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να ζητάει ο Μαζιώτης να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά του, τη στιγμή που ο Επαναστατικός Αγώνας και ο ίδιος καταπάτησαν το απόλυτο δικαίωμα, αυτό της ανθρώπινης ζωής;» Μάλλον τους διέφυγε ότι ούτε ο Ε.Α. ούτε ο Μαζιώτης έχουν κατηγορηθεί για κάποια ανθρωποκτονία και θα έπρεπε όλοι οι «διαμαρτυρόμενοι» να γνωρίζουν ότι τα δικαιώματα των κρατουμένων δεν είναι α λα καρτ. Πολλές φορές ποινικοί έχουν δώσει μέχρι και συνεντεύξεις, άσχετα με το αν οι ίδιοι είχαν αφαιρέσει μια ζωή. Είναι δε υποκριτικό να στερείται αυτό το δικαίωμα ένας συγκεκριμένος κρατούμενος, όταν προφυλακισμένα μέλη της εγκληματικής Χρυσής Αυτής δίνουν κάθε μέρα συνεντεύξεις και κάνουν ολόκληρες διαδικτυακές εκπομπές…

 

Α.Ψ.

 

 

„Σχεδόν ίδιος

 

Εκτός από τις γνωστές κοκορομαχίες χωρίς αντίκρισμα, τα πολιτικά κόμματα απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε στα στοιχειώδη. Ο προϋπολογισμός του Κοινοβουλίου για το 2015 υπερψηφίστηκε χθες στην αρμόδια επιτροπή μόνο από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Η ΔΗΜΑΡ ψήφισε «παρών», οι ΑΝ.ΕΛΛ. και οι ανεξάρτητοι βουλευτές «λευκό» και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκαν για τη σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Για την ιστορία, ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 139,9 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 1,39% σε σχέση με πέρυσι και κατά 37% σε σχέση με το 2009, με τα βασικά του στοιχεία (αμοιβές βουλευτών και υπαλλήλων, αριθμός εργαζομένων) να παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα.

 

Χ.ΙΩ.

 

„Νέος φορέας

 

Τον πολιτικό του φορέα ανακοινώνει σήμερα στις 7.30 το απόγευμα ο Σπύρος Λυκούδης με ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιεί στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) με τίτλο «Νέα Παρέμβαση στον Δημοκρατικό Χώρο». Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Επικρατείας, μετά την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ, κάνει το επόμενο βήμα, επιμένοντας ωστόσο στον χώρο της Κεντροαριστεράς και έχοντας σκοπό της πρωτοβουλίας τη συσπείρωση των κατακερματισμένων δυνάμεών της.

 

Δ.Κ.

 

„Γιάννης Χαραλαμπόπουλος

 

Στις 11.00 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά, στην Αθήνα θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, συνιδρυτή και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που πέθανε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών. Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ η οικογένεια του εκλιπόντος παρακαλεί, αντί στεφάνων, να κατατεθούν τα σχετικά ποσά στην οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα». Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου.

 

Δ.Κ.

 

„Συνυπογράφει με ΣΥΡΙΖΑ

 

Την υπογραφή του κάτω από την προτεινόμενη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση των μικροομολογιούχων βάζει ο Μίμης Ανδρουλάκης. Ο βουλευτής με απάντησή του που απέστειλε στον σύλλογό τους επισημαίνει ότι «αν δεν ικανοποιηθείτε ουσιαστικά με μια πρόταση σαν αυτή ή κάποια ανάλογη που θα αποκλείει νομικές περιπλοκές, δεν πρόκειται ποτέ να ξαναϋπάρξει εσωτερική αγορά δανεισμού». Και στη λιτή επιστολή του καταλήγει λέγοντας ότι υπογράφει την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι και η Χρυσούλα Γιαταγάνα, αλλά και ο Πάρις Μουτσινάς έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν την πρόταση της Κουμουνδούρου.

 

Ν.ΣΒ.

 

„Παράσταση αστέγων

 

Ενα δρώμενο με θέμα τον Παράδεισο και πώς τον αντιμετωπίζουν όσοι βρίσκονται εκεί έστησε η ομάδα «Αστέγων Ονειρα» και το παρουσιάζει σήμερα το βράδυ στις 9 στο θέατρο «Εμπρός» (Ρήγα Παλαμήδη 3, Ψυρρή). Οι διάλογοι και η πλοκή βασίζονται σε προσωπικές ιστορίες της Βιολέτας, του Δημήτρη, του Θωμά, της Μαρίας, της Φωτεινής, των ανθρώπων που παίζουν στην παράσταση, ενώ το κοινό έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει και να επηρεάσει την πλοκή. Στόχος, «η ενίσχυση της δημιουργικότητας, της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την αποδοχή του άλλου μέσα από χωρίς όρια συνεργασία». Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Δ.Αγγ.

 

„Βλέπει νίκη ΣΥΡΙΖΑ!

 

Το Μνημόνιο είναι ο ορισμός του δωσιλογισμού, είπε ο Τζίμης Πανούσης σε συνέντευξή του στον διαδικτυακό τόπο newsbomb.gr. Οπως πάντα από τα βέλη του δεν ξέφυγε κανείς και φυσικά η Αριστερά. Αν και παραδέχτηκε ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες των πολιτικών που κυβερνούν, υποστήριξε ότι και η αντιπολίτευση έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Ο γνωστός καλλιτέχνης, χωρίς να «χαρίζεται» σε κανέναν, απαίτησε μεγαλύτερη μαχητικότητα από τα κόμματα του αριστερού τόξου και πρόβλεψε με τον δικό του τρόπο ότι είναι δεδομένη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

 

Κ.Π.

 

„Νέα ήθη! Δημοκρατικά;

 

Παλιές εποχές θύμισε η ανακοίνωση του νέου πρύτανη, κ. Φορτσάκη, για την παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο με δική του απόφαση κλειστό Πανεπιστήμιο. Από πότε ο πρύτανης ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος εγκαλεί βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου για την παρουσία τους εκεί για οποιονδήποτε λόγο; Τα πανεπιστήμια είναι ελεύθερα και ανοιχτά σε ανθρώπους και ιδέες από το 1974 και μετά. Με ποια λογική ένας πρύτανης πετάει έξω, εκτός από τα σκουπίδια, φοιτητές και βουλευτές; Με ποια λογική κλείνει τις πόρτες με φρουρούς; Το χειρότερο όλων είναι ότι οι ίδιοι (δηλαδή δημοσιογράφοι και ΜΜΕ) που αντέδρασαν, όταν κάποτε βουλευτές του Κοινοβουλίου αποκλείστηκαν μέσα στο ΕΜΠ από διαμαρτυρόμενους φοιτητές, τώρα δυσανασχετούν με την παρουσία βουλευτών στον χώρο, που δεν αποτελεί τσιφλίκι κανενός, ούτε βεβαίως και του πρύτανη.

 

Α.Ψ.

 

„Παρωδία

 

Παρωδία χαρακτήρισε τις διαδικασίες για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης ο Γιάννης Ραγκούσης, λέγοντας το αυτονόητο, με βάση την άποψη που είχε εκφράσει, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να λάβει μέρος. «Το σκηνικό περισσότερο μοιάζει με παρωδία παρά με μια ειλικρινή πολιτική προσπάθεια ανασυγκρότησης μιας παράταξης όπως της αξίζει…» δήλωσε σε ραδιόφωνο της Κρήτης ο αποχωρήσας από το ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργός. Δικαιολόγησε μάλιστα τη μειωμένη συμμετοχή πολιτών και φίλων του Κινήματος, εκτιμώντας ότι απέχουν από το σημερινό (βενιζελικό) ΠΑΣΟΚ «για να σώσουν την τιμή της παράταξής τους».

 

Δ.Κ.

 

Scroll to top