Pin It

Ολες οι θεωρίες συνωμοσίας ξεκινούν με δυο-τρία στοιχεία. Στην περίπτωσή μας, είναι τα ακόλουθα:

 

Πρώτο: Ο Βίκτορ Βαλντές ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα, που λήγει τον Ιούνιο του 2014. Εξέφρασε, μάλιστα, την επιθυμία να φύγει από αυτό το καλοκαίρι…

 

Δεύτερο: Φέτος έγινε το αδιανόητο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»: Υποβιβάστηκε στον πάγκο ο Ικερ Κασίγιας. Και μάλιστα όχι για κάνα σύγχρονο «Λεβ Γιασίν», αλλά για τον μέτριο έως κανονικό Αντόνιο Αδάν.

 

Τρίτο: Υπάρχουν ακόμα σκεπτικιστές που θεωρούν ότι η καταπληκτική εμφάνιση του Νταβίντ Ντε Χέα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη Τετάρτη ήταν «πυροτέχνημα». Λένε ότι στην Αγγλία θα συνεχίσει να είναι ασταθής και ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάζεται τερματοφύλακα.

 

Οπότε έχουμε τρεις τεράστιες ομάδες να «πυροδοτούν» σενάρια για το Νο1 του ρόστερ τους, επηρεάζοντας ταυτόχρονα τους πάγκους και άλλων συλλόγων ανά την Ευρώπη. Και εξηγούμαστε:

 

Οι όποιες μουρμούρες στο Μάντσεστερ ακούγονται με ικανοποίηση στη Βαρκελώνη, καθώς ο Νταβίντ Ντε Χέα είναι ο Νο1 στόχος τους. Είχαν ξανά προσπαθήσει να τον αποκτήσουν –πριν από 5 χρόνια-, αλλά τα 600.000 ευρώ που είχε ζητήσει τότε η Ατλέτικο Μ. θεωρήθηκαν υπερβολικά. Προτιμήθηκε τότε ο Οϊερ Ολαθάμπαλ – νυν γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα Β’. Τώρα, για να τον φέρουν στην Ισπανία πρέπει να πληρώσουν «ξερά» 20 εκατομμύρια καθώς ο μικρός δεσμεύεται με τη Γιουνάιτεντ ώς το 2016.

 

Για την Μπαρτσελόνα «παίζει» και η περίπτωση του Πετρ Τσεχ. Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, στο «Στάμφορντ Μπριτζ» δεν θα έλεγαν «όχι» να τον αποχωριστούν, καθώς η εναλλακτική τους λύση «βγάζει μάτια» φέτος. Πρόκειται για τον Βέλγο Τιμπό Κουρτουά που αγωνίζεται δανεικός από τους «μπλε» στην Ατλέτικο Μαδρίτης και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κληθεί πίσω στο Λονδίνο για μόνιμη εγκατάσταση το καλοκαίρι. Ο 30χρονος Τσεχ είναι στην καλύτερη ηλικία για τη θέση που αγωνίζεται και –περιέργως- μιλάει και ισπανικά, κάτι που θα κάνει πιο εύκολη την προσαρμογή του. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να προτιμήσει η Μπαρτσελόνα έναν ανερχόμενο και να αφήσει πίσω τους μεγάλους και ακριβούς. Ο λόγος για τον 20χρονο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν της Γκλάντμπαχ που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο στόχαστρο των Καταλανών.

 

Αν ο Ντε Χέα φύγει από το Μάντσεστερ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πάει εκεί ο Βίκτορ Βαλντές… Και γιατί να μην επιστρέψει ο Ντε Χέα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, έστω και δανεικός, αφού θα φύγει ο Κουρτουά…

 

Οσο για τη Ρεάλ Μαδρίτης; Εδώ όλα εξαρτώνται από το μέλλον του Ζοσέ Μουρίνιο. Αν παραμείνει στον πάγκο των Μαδριλένων, τότε μεταξύ αυτών που ίσως σκεφτούν να αλλάξουν τον… αέρα τους θα είναι και ο 31χρονος αρχηγός της πρωταθλήτριας κόσμου Ισπανίας – ένας παίκτης για τον οποίο ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον δεν έχει κρύψει ποτέ την αδυναμία του. Και ποιος θα έρθει στο «Μπερναμπέου»; Γιατί όχι ο Ντε Χέα; Πέρασε κιόλας με «άριστα» τις εξετάσεις του μπροστά σε 85.000 Μαδριλένους…

 

 

 

 

 

 

Scroll to top