21/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Νέες κινητοποιήσεις για το σχέδιο 27 απολύσεων

      Pin It

Σε νέες κινητοποιήσεις προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάκληση του διορισμού των 27 εργαζομένων στον πρώην δήμο Δραπετσώνας. Το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ έκαναν καταλήψεις σε όλους τους δημοτικούς χώρους, εκτός από τους παιδικούς σταθμούς.

 

Οι απολύσεις των 27 εργαζομένων που ζητά η κυβέρνηση γίνονται με βάση πόρισμα του ΑΣΕΠ του 2011, σύμφωνα με το οποίο είχαν διαπιστωθεί παρατυπίες στον πρώην δήμο σχετικά με την εφαρμογή του Π.Δ/τος 164/2004 (προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου) .Ο έλεγχος είχε ξεκινήσει το 2009, έπειτα από καταγγελίες για «παρατυπίες» που αφορούσαν τη νομιμοποίηση των 27 εργαζομένων (15 είναι ΑμεΑ).

 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί το υπουργείο Εσωτερικών να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να σταματήσει κάθε διαδικασία που θα οδηγήσει στην απόλυση των εργαζομένων και στη διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και συμπαρίσταται στον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

Scroll to top