Pin It

Στο ίδιο σημείο, την ίδια ώρα για δύο διαφορετικούς σκοπούς καλούν σήμερα συλλογικότητες αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό και τον κουρδικό λαό.

 

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους καλούν στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα η Πρωτοβουλία Ενα Καράβι για τη Γάζα, ο Σύλλογος Ιντιφάντα, η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και άλλες οργανώσεις. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας δράσεων για την απελευθέρωση του Αχμάντ Σααντάτ, ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) που κρατείται από το 2009 φυλακισμένος στις Ισραηλινές φυλακές, σε συνθήκες απομόνωσης.

Επιπλέον η συγκέντρωση  καλεί και για την απελευθέρωση των χιλιάδων φυλακισμένων Παλαιστινίων, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά.

 

Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι καταγγέλλουν βασανιστήρια, κακομεταχείριση, στέρηση επισκέψεων, ιατρική παραμέληση και πολλές άλλες παραβιάσεις δικαιωμάτων, θεωρώντας συνυπεύθυνες εταιρείες που συνεργάζονται με τις ισραηλινές φυλακές, όπως η πολυεθνική εταιρεία ασφαλείας G4S που διεκδικεί και τη φύλαξη των ελληνικών στρατοπέδων κράτησης μεταναστών.

 

Την ίδια ώρα στο Σύνταγμα καλεί η Συνέλευση Αλληλεγγύης και Αντίστασης σε Τουρκία – Κουρδιστάν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον λαό της Ροζάβα στη Βόρεια Συρία και στο πολιορκημένο Κομπάνι, που πάνω από ένα μήνα μάχεται ενάντια στις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

 

Α.ΤΖ.

 

Scroll to top