ekpa2

21/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φουντώνει» η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΚΠΑ

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινούνται Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ζήτησε να μπει η αστυνομία στην Πρυτανεία. Στην αντίπερα όχθη ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για ανοιχτά στην κοινωνία Πανεπιστήμια .
      Pin It

«Βασικό είναι να λειτουργούν τα πανεπιστήμια, να είναι ανοιχτά στην κοινωνία και να είναι ελεύθερος ο ακαδημαϊκός χώρος… Με face control, security και οτιδήποτε άλλο, όχι, δεν πρέπει να επιβάλλεται φύλαξη και έλεγχος πρόσβασης» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», σημείωσε πως «βανδαλισμοί και καταστροφές και όχι μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά σε όλους τους δημόσιους χώρους είναι ανεπίτρεπτοι» και πρόσθεσε: «Το ίδιο το πανεπιστήμιο έχει φύλακες και διοικητικό προσωπικό και μια μεγάλη δύναμη από μόνη της, που είναι οι φοιτητές. Πρέπει αυτά τα φαινόμενα να τα αποτρέπει. Δεν το συζητάω αυτό το πράγμα. Να διευκολύνει, επίσης, την αντιπαράθεση ιδεών, όπως πρέπει να διευκολύνει και τη γνώση».

Να μπει η αστυνομία η προτροπή του Αν. Παπαμιμίκου

«H πρυτανεία, ο κ. Φορτσάκης θα έπρεπε να είχε ήδη εφαρμόσει άμεσα τον νόμο. Δηλαδή, όταν κάποιος παρακωλύει τη λειτουργία του πανεπιστημίου, να μπει μέσα η αστυνομία και να συλλάβει αυτούς οι οποίοι παρακωλύουν, τη λειτουργία του πανεπιστημίου», δήλωσε ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Πρόσθεσε πως «είναι κακό, κάποιοι να συνεχίζουν να δημιουργούν ένα τέτοιο αρνητικό κλίμα ανωμαλίας στα πανεπιστήμια…» και συνέχισε: «Και πραγματικά αναρωτιέμαι: Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, δεν έχουν έλεγχο, δεν έχουν θυρωρούς, δεν έχουν αστυνομικούς; Μπαίνει όποιος θέλει; Γιατί η εικόνα που έχω, είναι ότι κι εκεί ελέγχονται όσοι μπαίνουν μέσα στα γραφεία της Κουμουνδούρου».

 
Σχετικό θέμα: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φορτσάκης κλείνει το Πανεπιστήμιο

 

efsyn.gr

Scroll to top