olympiakos-ergotelis

21/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αντίπαλος 220 εκατομμυρίων!

Η Γιούβε εκτός από «κυρία» είναι και... πλούσια, αλλά ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο του στο «Καραϊσκάκη».
      Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Πόσες υπερβάσεις μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός στο «Καραϊσκάκη» απέναντι σε κλαμπ που διαθέτουν πολύ μεγαλύτερο σε χρηματιστηριακή αξία ρόστερ από αυτόν;

 

Η αλήθεια είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» τα έχουν καταφέρει μια χαρά μέχρι τώρα, αφού, αν εξαιρέσουμε την περσινή τους πρεμιέρα με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν, όταν έχασαν με 1-4, μετράνε από κει και πέρα ένα σερί με «τέσσερα στα τέσσερα», έχοντας νικήσει ομάδες όπως η Μπενφίκα, η Αντερλεχτ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και φέτος η Ατλέτικο Μαδρίτης.

 

Η Παρί Σ.Ζ. ήταν η πιο ακριβή ομάδα που έχει περάσει από το «Καραϊσκάκη», αλλά και η Γιουβέντους που θα παραταχθεί αύριο στο φαληρικό γήπεδο δεν πάει πίσω.

 

Θέλετε να μάθετε πόσο κοστολογείται το ρόστερ της Γιούβε από το γερμανικό TRANSFERMARKT, στο οποίο καταγράφονται (ανά τρίμηνο) οι αξίες των ποδοσφαιριστών;

 

Στα 290 εκατομμύρια ευρώ φτάνει η εκτίμηση για την «κυρία», που εκτός από μεγάλη είναι και πλούσια.

 

Ο Ολυμπιακός ξεπερνάει κατά τι τα 60 εκατομμύρια ευρώ (60,8 για την ακρίβεια), αλλά αν λάβουμε υπόψη μας το νούμερο που υπάρχει δίπλα στο όνομα της Ατλέτικο Μαδρίτης (180 εκατομμύρια ευρώ), τότε θα καταλάβουμε ότι μέσα στο γήπεδο παίζουν μπάλα οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές και όχι οι προϋπολογισμοί.

 

Απλά η πιθανή ενδεκάδα της Γιουβέντους που αναμένεται να παρατάξει αύριο το βράδυ ο Αλέγκρι απέναντι στους παίκτες του Μίτσελ πλησιάζει τα 220 εκατομμύρια ευρώ, αφού η τιμή των παικτών ανέρχεται στα 217, 1 εκατομμύρια ευρώ. Επτά φορές πάνω από τις αντίστοιχες τιμές των «ερυθρολεύκων»!

 

Ενδεικτικά είναι βέβαια όλα αυτά, καθώς το καλοκαίρι η Γιούβε συζητούσε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη μετακίνηση του Βιδάλ και στο τραπέζι είχε πέσει το ποσό των… 70 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς τελικά να γίνει ποτέ η μεταγραφή.

 

Να αφήσουμε το χρηματιστήριο και… να μπούμε στο γήπεδο; Ο Μίτσελ δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σύνθεσης, αφού με εξαίρεση τον Σιόβα όλοι οι υπόλοιποι είναι στη διάθεσή του. Η συγκρότηση της μεσαίας γραμμής θα είναι το πρώτο ζητούμενο για τον Ισπανό τεχνικό, καθώς σ’ αυτά τα τετραγωνικά εντοπίζεται και η δύναμη της Γιουβέντους και όποιος μπορέσει να επιβάλει τον δικό του νόμο στο κέντρο τότε θα αποκτήσει προβάδισμα. Οσο βέβαια μπορείς να υποστηρίξεις ότι αυτό είναι δυνατό όταν έχεις απέναντί σου τέτοιου τύπου ομάδες, αλλά όλα κρίνονται μέσα στις λευκές γραμμές του γηπέδου!

 

Scroll to top