21/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Με «group therapy» το πράσινο «restart»

Μάλλον κατά του ΠΑΟΚ ο Μπεργκ στις 9 Νοεμβρίου.
      Pin It

Του Κ. Μανωλιουδάκη

 

Εσώκλειστοι στα αποδυτήρια για περισσότερη από μία ώρα έμειναν χθες στο Κορωπί οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού σε μια απελπισμένη προσπάθεια ανατροπής της τραγικής αγωνιστικής κατάστασης της ομάδας.

 

Ο άξονας του «group therapy» ήταν διπλός. Αφορούσε αφενός στην αυτοκριτική καθενός ξεχωριστά, προκειμένου «να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη», αφετέρου στο ανέβασμα της ψυχολογίας εν όψει της συνέχειας-Γολγοθά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Ειδικότερα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, και όχι τόσο το ματς της Πέμπτης με την PSV στο Αϊντχόφεν, που μοιάζουν να το έχουν ξεγράψει στην ομάδα, μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις. Είτε να απογειώσει την ομάδα και τον κόσμο (όπως συνέβη πέρυσι) είτε να φέρει την καταστροφή.

 

Με προτροπή του Αναστασίου οι «πράσινοι» μαζεύτηκαν δύο ώρες πριν από την προπόνηση σε μια προσπάθεια να βρουν απαντήσεις για την ώς τώρα εικόνα της ομάδας. Το συμπέρασμα; «Χρειάζεται μια μεγάλη νίκη που θα τονώσει την ψυχολογία και θα επαναφέρει την πίστη»!

 

Αμέσως μετά την προβολή επιλεγμένων στιγμιοτύπων από το ματς με τον ΟΦΗ, αλλά και άλλων αγώνων όπου που είχαν παρατηρηθεί παρόμοια λάθη, ο προπονητής του «τριφυλλιού» υπογράμμισε: «Σας ξέρω καλά, δουλεύω καθημερινά μαζί σας και ξέρετε ότι σας πιστεύω. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αναποδιές, υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Στα δύσκολα, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να φανούμε πραγματική ομάδα, όπως το κάναμε και πέρυσι σε όλες τις δύσκολες στιγμές μας. Ανήκουμε στον Παναθηναϊκό και θα υπάρξει αμφισβήτηση. Ηδη υπάρχει. Αλλά αυτό πρέπει να μας πεισμώσει περισσότερο. Εχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε και περιμένω χωρίς πολλά λόγια να το βγάλουμε ξανά στο γήπεδο και να κάνουμε το “restart”. Εχουμε βιώσει ξανά τέτοιες καταστάσεις και στο τέλος βγήκαμε νικητές».

 

Οι ποδοσφαιριστές έδειξαν να έχουν αντιληφθεί ότι το βασικό πρόβλημα που τους αφορά έχει να κάνει με την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας.

 

Στα δε στιγμιότυπα που προβλήθηκαν φάνηκε ξεκάθαρα πόσο μικρή είναι η απόσταση της επιτυχίας από την αποτυχία. Με ποιο τρόπο μια λεπτομέρεια ή μια στιγμιαία αδράνεια μπορούν να ακυρώσουν όλη τη δουλειά και την προσπάθεια. Κατόπιν, υπήρξαν και πολλά τετ α τετ του προπονητικού επιτελείου με ποδοσφαιριστές, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί με τον καθένα ξεχωριστά τι είναι αυτό που φταίει.

 

Βάρος πέφτει και στην επάνοδο του Μάρκους Μπεργκ όσο γίνεται γρηγορότερα -αν είναι δυνατόν στο ματς με τον ΠΑΟΚ στις 9 Νοεμβρίου.

 

Το πόρισμα του ιατρικού επιτελείου δείχνει σαφή βελτίωση στο κάταγμα στην κλείδα. Για να υπάρξει οριστική αποκατάσταση θα χρειαστούν ακόμη 7-10 ημέρες. Κατά συνέπεια ενδεχόμενο ο Σουηδός χάνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και προβλέπεται να ενσωματωθεί στο πλήρες πρόγραμμα των προπονήσεων στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

 

Αν δεν αγωνιστεί ούτε στην Τούμπα, θα επιστρέψει οριστικά μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

 

Scroll to top